سرطان کولورکتال، یکی از علل اصلی مرگومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان، به تازگی دشمنی در دنیای گیاهان پیدا کرده است. برنجاسف هربا آلبا، گیاهی که معمولا بهعنوان افسنطین سفید یا درمنه هربا آلبا نیز شناخته میشود، هزاران سال است که برای اهداف پزشکی در خاورمیانه و شمال آفریقا استفاده شده است. این گیاه معطر که برای درمان بیماریهایی مانند برونشیت و مشکلات گوارشی کاربرد دارد، اکنون توجه دانشمندان را برای هدفی معنادارتر به خود جلب کرده است.
به گزارش ایسنا، نتایج تحقیقات اخیر منتشرشده در سایت ارث، پتانسیل افسنطین سفید را برای مبارزه با سرطان روده بزرگ روشن کرده است.
بیشتربخوانید:
باید و نباید های غذایی در سرطان روده
سرطان کولورکتال
سرطان کولورکتال، نگرانی بهداشتی در سراسر جهان است و بهعنوان سومین نوع شایع سرطان در سطح جهانی رتبهبندی میشود. این سرطان مسئول تقریبا ۱۰ درصد از کل موارد ابتلا به سرطان است. سرطان کولورکتال عمدتا بیماران بالای ۵۰ سال را تحت تاثیر قرار میدهد و دومین عامل مرگومیر ناشی از سرطان محسوب میشود و این گیاه میتواند ماده طبیعی امیدوارکننده برای درمانهای جدید سرطان بر اساس یافتههای تحقیق باشد. سرطان کولورکتال بیماری شایع و جدی است که یافتن درمانهای جدید و بهتر را ضروری میکند.
عصارههای درمنه هربا آلبا حاوی ترکیباتی با توانایی مبارزه با سرطان کولورکتال هستند. این ترکیبات رشد سلولهای بدخیم را متوقف و صرفنظر از ساختار ژنتیکی، این سلولها باعث خود تخریبی نیز میشوند، همچنین با تقسیم سلولی در سلولهای سرطانی از طریق پروتئینهایی مانند Cyclin B۱ و CDK۱ تداخل ایجاد میکنند. علاوه بر این، عصارههای گیاهی مسیری را که بهطور قابل توجهی به تومورزایی کمک میکند را مهار خواهند کرد.
یافتههای تحقیق کنونی، پتانسیل عظیم درمنه هربا آلبا را بهعنوان منبع طبیعی برای توسعه درمانهای نوآورانه علیه سرطان کولورکتال برجسته کرده است و نیاز فوری به درمانهایی با عوارض جانبی کمتر و اثربخشی بیشتر را برطرف میکند.
تحقیقات بیشتری برای کشف مکانیسمهای مولکولی خاص و اثربخشی بالینی درمنه هربا آلبا در درمان سرطان ضروری است اما تحقیقات کنونی به کشف قطعه مهمی در پازل بزرگتر ایجاد درمانهای موثرتر سرطان که مضرات کمتری دارند، کمک کرده است.
بیشتربخوانید:
بخور نخورهای غذایی برای کاهش ابتلا به سرطان روده
علل ابتلا به سرطان کولورکتال
میزان بروز سرطان کولورکتال عمدتا به دلیل عوامل سبک زندگی، پیری جمعیت و استعدادهای ژنتیکی در حال افزایش بوده است. اگرچه تشخیص زودهنگام از طریق برنامههای غربالگری میزان بقا را بهبود بخشیده است اما گزینههای درمانی محدود هستند و اغلب شامل جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی میشوند که همگی اشکالات قابل توجهی دارند.
شیمی درمانی سنتی عوارض جانبی شدیدی مانند سرکوب سیستم ایمنی، خستگی و ناراحتیهای گوارشی ایجاد میکند، به همین دلیل ترکیبات طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. کارشناسان در حال بررسی راهحلهای گیاهی هستند که میتوانند خواص هدفمند مبارزه با سرطان را با عوارض جانبی کمتر ارائه دهند. اگر تحقیقات بیشتر اثربخشی این گیاه را تایید کند، درها را به روی درمانهای قابل دسترستر و قابل تحملتری باز میکند و میتواند درمان سرطان کولورکتال را متحول کند.
در مقاله «معرفی گیاهان دارویی موثر در پیشگیری و درمان بیماری سرطان» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نیز ذکر شده است که سرطان از بیماریهای شایع غیرعفونی در کشورهای در حال توسعه محسوب میشود و رشد ابتلا به آن در حال افزایش است.