مصرف غذاهای سرشار از فلاونوئیدها میتواند روشی ساده برای پرهیز از ابتلا به بیماریهای مرگباری مانند سرطان و بیماری قلبی باشد.
اگر از مردم بخواهید دو بیماری که احتمال بیشتری دارد موجب مرگ آنها شود را نام ببرند، افراد بسیاری به سرطان و بیماری قلبی اشاره خواهند داشت.
سرطان و بیماری قلبی هر ساله جان میلیونها نفر را در جهان میگیرند و از این رو، مواجهه با چنین پاسخی چندان غیر منتظره نیست.
متاسفانه، به رغم تمام تلاشهای صورت گرفته برای ارائه داروهای جدید و مبارزه با این دو بیماری، شاهد روند افزایشی آمار مرگ و میر آنها هستیم.
اما برخی خبرهای خوب میتوانند همچنان ما را نسبت به آینده امیدوار نگه دارند. پژوهشی جدید که در دانشگاه ادیث کاوان در استرالیا انجام شد، نشان داده است که ترکیبی قدرتمند که به واسطه مصرف برخی خوراکی ها، مانند سیب و چای، دریافت میکنیم، توانایی محافظت از ما در برابر سرطان و بیماری قلبی را دارد، به ویژه، اگر به واسطه برخی عادات سبک زندگی نه چندان سالم در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماریها قرار داشته باشیم.
سیب و چای چه نقطه مشترکی با هم دارند؟
شاید نام آنها را نشنیده باشید، اما فلاونوئیدها از ترکیبات قدرتمند موجود در گیاهان هستند. مطالعه دانشگاه ادیث کاوان که شرایط ۵۳ هزار نفر را برای بیش از ۲۳ سال دنبال کرد، نشان داد، افرادی که مقادیر متوسط تا زیاد مواد غذایی سرشار از فلاونوئیدها را مصرف میکنند، احتمال کمتری دارد مرگ ناشی از سرطان یا بیماری قلبی را تجربه کنند.
همچنین، پژوهشگران دریافتند که اثر محافظتی فلاونوئیدها چنان قوی است که حتی میتواند برای افرادی که به واسطه عادات سبک زندگی ناسالم، مانند سیگار کشیدن و نوشیدن الکل، در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به این بیماریهای مزمن قرار دارند، سطحی از محافظت را فراهم کند.
به بیان ساده، مصرف غذاهای سرشار از فلاونوئیدها میتواند روشی ساده برای پرهیز از ابتلا به بیماریهای مرگباری مانند سرطان و بیماری قلبی باشد که این روش بسیار سادهتر از دیگر تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن، ورزش منظم و ترک عادات مضر، مانند سیگار کشیدن و مصرف الکل، هستند که تاثیر مثبت آنها در کاهش خطر ابتلا به این بیماریها ثابت شده است.
اما نتایج مطالعه دانشگاه ادیث کاوان به معنای نادیده گرفتن روشهای مفید دیگر برای کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی نیست. به گفته پژوهشگران این دانشگاه، این یافتهها از آن نظر اهمیت دارند که پتانسیل پیشگیری از سرطان و بیماری قلبی با افزایش مصرف مواد غذایی سرشار از فلاونوئیدها را به ویژه برای افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریها قرار دارند، نشان میدهند.
همچنین، توجه به این نکته اهمیت دارد که مصرف فلاونوئیدها خطر افزایش یافته مرگ ناشی از سیگار کشیدن و مصرف الکل را خنثی نمیکند و همچنان بهترین اقدام برای تقویت سلامت ترک سیگار و محدود کردن یا قطع مصرف نوشیدنیهای الکلی است.
به چه میزان از فلاونوئیدها نیاز دارید؟
شاید این پرسش مطرح شود که چه میزان از فلاونوئیدها را باید از رژیم غذایی خود دریافت کنید تا از فواید ضد بیماری این مواد مغذی بهرهمند شوید.
به گفته پژوهشگران استرالیایی، شرکت کنندگان در مطالعه که کمترین میزان خطر مرگ مرتبط با سرطان یا بیماری قلبی را داشتند روزانه حدود ۵۰۰ میلی گرم از فلاونوئیدها را از منابع مختلف دریافت میکردند.
دستیابی به این هدف از طریق رژیم غذایی ساده است و به عنوان مثال، مصرف یک فنجان چای، یک سیب، یک پرتقال، ۱۰۰ گرم بلوبری، و ۱۰۰ گرم بروکلی میتواند طیف گستردهای از ترکیبات فلاونوئیدی و بیش از ۵۰۰ میلی گرم از فلاونوئیدها را در اختیار بدن شما قرار دهد.
توانایی فلاونوئیدها در کاهش سطوح التهاب و بهبود عملکرد رگهای خونی، دو عاملی که به طور فزاینده در خط مقدم پیشگیری از بیماری قرار میگیرند، میتواند دلیل کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی در نتیجه مصرف این ترکیبات گیاهی قدرتمند را توضیح دهد.
منبع: عصرایران