تحریریه زندگی آنلاین : هدف از قرنطینه خانگی، قرنطینه جسمی و فیزیکی، ممانعت از توقف و رفت آمد بیمار در جامعه و جلوگیری از بروز مبتلایان نسل دوم و سوم است. مادامی که شمار زیادی ناقل بدون عوارض یا بیمار بالقوه وجود داشته باشد، قرنطینه خانگی به عنوان یک انتخاب مهم، میتواند راه حل مشکلی باشد که نهادهای درمانی نمیتوانند آن را حل کنند. در صورت بروز هر عوارضی، باید برای تشخیص و درمان به بیمارستان مراجعه کرد. در این مدت میتوانید از فعالیت در رسانههای اجتماعی، پختوپز، کتابخواندن، ماندن در کنار خانواده و سایر فعالیتهای غنیکننده اوقات فراغت استفاده کنید، تا کوئید ۱۹ توانایی گسترش خود را از دست داده و از بین برود.
چه افرادی لازم است که در قرنطینه خانگی بمانند؟
افرادی که طی ۱۴ روز گذشته، سابقه مسافرت یا اقامت در شهرهای آلوده را داشتهاند و یا در مناطقی که بیماران محلی ممکن است به آنجا رفته باشند حضور داشتهاند. افرادی که طی ۱۴ روز گذشته، با افراد مشکوک به این بیماری ارتباط نزدیک داشتهاند.
چگونگی قرنطینه در خانه
محیط قرنطینه
فرد قرنطینه شده باید در اتاق جداگانه و با تهویه مناسب زندگی کند. از تهویه مناسب مناطق مشترک منزل مانند آشپزخانه، حمام و غیره اطمینان حاصل شود.
اعضای خانواده باید در اتاق مجزا زندگی کنند. اگر شرایط انجام این کار وجود ندارد، باید فاصله بیش از یک متر را با فرد قرنطینه شده حفظ کنند.
محدوده فعالیت فرد قرنطینه شده و محدوده مشترک با سایر اعضای خانواده با بیمار را باید به حداقل رسانده، به ویژه از صرف غذا کنار فرد خودداری شود.
نباید لوازمی همچون مسواک، حوله، کارد و چنگال، سرویس بهداشتی، ملافه و... با فرد قرنطینه شده به اشتراک گذاشته شود. و از ملاقات فرد قرنطینه شده پرهیز شود.
مراقبت پرستار بیمار
تعیین یک فرد سالم و فاقد بیماری مزمن برای پرستاری از فرد قرنطینه شده لازم است. پرستار باید هنگام حضور در اتاق فرد قرنطینه شده ماسک بزند. پرستار پس از تماس مستقیم با فرد قرنطینه شده یا ورود به اتاق قرنطینه، لزوماً باید بهداشت دستهای خود را رعایت کند قبل از تهیه غذا، قبل از صرف غذا، بعد از استفاده از سرویس بهداشتی و ... اگر آلودگی قابل مشاهدهای روی دستها وجود داشت حتماً با آب و صابون شسته شود.
اشیا آلوده: لوازم آلوده شده مانند دستکش، دستمال کاغذی و ماسکها باید در اتاق بیمار جمع شوند، علامتگذاری شده و جداگانه دور ریخته شوند.
ظروف غذاخوری فرد قرنطینه شده باید علامتگذاری شود. نیازی به دور ریختن ظروف مورد استفاده او نیست، کافیست بعد از استفاده با آب و مواد شوینده شسته شود.
استانداردهای خروج از قرنطینه
اگر بعد از ۱۴ روز علایمی از بیماری در فرد قرنطینه شده مشاهده نشد، فرد میتواند منطقه قرنطینه را ترک کند.
بیشتر بخوانید: