تحریریه پزشك امروز
كشف سه تنوع ژنی جدید مرتبط با سرطان غدد لنفاوی
دانشمندان سه تنوع ژنی جدید مرتبط با توسعه غدد لنفاوی که یکی از شایعترین سرطانها در افراد جوان است را یافتند؛ این یافتهها میتواند به توسعه درمان سرطان غدد لنفاوی كمك كند. به گفته محققان حدود یکچهارم تا نیمی از همه موارد سرطان غدد لنفاوی که از گلبولهای سفید خون جهت میگیرند و به لنفوسایت موسوم است، از عفونت ویروسی به نام EBV نشات میگیرند و این در حالیست که این نوع سرطان در بیمارانی که هرگز در معرض این ویروس نبودهاند نیز میتواند توسعه یابد.
دانشمندان کل ژنهای 589 بیمار مبتلا به سرطان غدد لنفاوی را اسکن و نتایج را با 5 هزار و 199 فرد بدون بیماری مقایسه کردند و دریافتند افراد مبتلا، عموما دارای تنوع ژنی در کروموزومهای 2، 8 و 10 بودند. دانشمندان با مطالعات بیشتر روی این کشف امیدوارند به توسعه درمان سرطان غدد لنفاوی كمك كنند.
درمان دردهای مزمن با كاشت تراشه هوشمند در نخاع!
پژوهشگران در استرالیا بر روی طرحی كار میكنند كه در آن با كاشت یك تراشه هوشمند مینیاتوری در نخاع یا عصبهای دیگر در بدن خواهند توانست مسیر سیگنالهای درد را بسته و از رسیدن آنها به مغز جلوگیری كنند. این وسیله قرار است در سال 2011 بر روی انسان آزمایش شود، اما پژوهشگران اطمینان دارند كه در مورد انسان نیز كارگر خواهد بود.
فناوری كاشت تراشه هوشمند موسوم به «حسگر و محرك عصبی قابل كاشت» (INS2) برای مقابله با دردهای مزمن طی دو سال گذشته توسط ICT ملی استرالیا(NICTA) در سیدنی طراحی شده است. تیم 10 نفره طراحان شامل كارشناسان زیست پزشكی، مهندسان برق و مكانیك، برنامهنویسان رایانه و كارشناسان فناوری نساجی بوده است. به گفته دكتر جان پاركر، رییس بخش فناوری NICTA، هماكنون وسایلی وجود دارند كه میتوانند برای مقابله با درد كمر كاشت شوند، اما از نظر اندازه شبیه یك جعبه كبریت هستند، در حالیكه وسیله كاشتنی جدید حدود اندازه سر یك دانه كبریت است. دكتر پاركر اظهار داشت: این اندازه كوچكتر قابلیت اعتماد وسیله را افزایش داده و به كاشتنی اجازه میدهد تا به نخاع نزدیكتر شود.
كشف روشی جدید و موثر برای كنترل چاقی
متخصصان علوم پزشكی در آمریكا موفق شدند با برداشتن یك گیرنده سلولی مربوط به پروتئین «گرلین» كه به عنوان هورمون اشتها شناخته شده است به روشی موثر برای كنترل چاقی دست پیدا كنند. این متخصصان متوجه شدند وقتی در موشهای آزمایشگاهی این گیرنده وجود نداشته باشد، چربی بیشتری میسوزانند و در نتیجه وزنشان كاهش مییابد.
متخصصان كالج پزشكی بایلور در هوستون آمریكا دریافتهاند كه خود هورمون گرلین ممكن است به اندازه گیرنده سلولی آن برای مصرف انرژی حائز اهمیت نباشد. این گیرنده سلولی «گیرنده سكرتاگوگ هورمون رشد» یا GHS-R نامیده میشود. این یافته بدان معنی است كه گیرنده GHS-R میتواند هدف بهتری برای درمان و كنترل چاقی در انسانها باشد. نقش پروتئین گرلین در اشتها و تعادل انرژی در سال 1999 كشف شد. این كارشناسان تایید میكنند كه حذف گیرنده GHS-R از سلولهای بدن مانع از چاق شدن میشود.