Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:21

21
فروردین
خواندنی های پزشكی

خواندنی های پزشكی

محققان دانشگاه پیتزبرگ در پنسیلوانیای آمریكا طی پژوهشی دریافته‌اند كه آلودگی هوا می‌تواند...

خواندنی های پزشكی

 

 

كاهش تاثیر داروهای استنشاقی ضد آسم بر اثر آلودگی هوا

محققان دانشگاه پیتزبرگ در پنسیلوانیای آمریكا طی پژوهشی دریافته‌اند كه آلودگی هوا می‌تواند اثر داروهای استنشاقی ضد آسم كه برای كاهش علایم این بیماران به صورت اورژانس به كار می‌رود را كاهش دهد. در این مطالعه پژوهشگران 85 كودك مبتلا به آسم بین 7 تا 12 ساله را بررسی كردند تا مشخص كنند آیا آلودگی‌ هوا بر روی میزان اثر این داروهای استنشاقی تاثیری می‌گذارد  یا خیر. همه این كوكان در مكزیكو سیتی سكونت داشتند كه آلودگی هوای آن بسیار بالاست. 53 نفر از این كودكان دچار آسم خفیف دوره‌ای بودند، 20 نفر دچار آسم خفیف پایدار بودند و12 كودك هم آسم متوسط پایدار داشتند. این تیم تحقیقاتی دریافتند كه آلودگی هوا به خصوص تركیباتی چون دی‌ اكسید نیتروژن و اوزن  باعث می‌شوند كه اثر داروهای استنشاقی كه برای موارد اورژانس تنگی نفس كاربرد دارند كاهش یابد. این یافته نه به خاطر كاركرد نادرست دستگاه كه به خاطر اینكه كودكان مانند همیشه به این اسپری‌ها پاسخ ندادند ثبت شد . دیده شد كه افزایش 10 واحد در یك میلیارد واحد دی اكسید نیتروژن می‌تواند كاركرد این اسپری‌ها را تا 15 درصد كاهش دهد. بنا به ارقام اعلام شده توسط آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده میزان دی اكسید نیتروژن موجود در هوای این كشور 10 تا20 واحد در هر یك میلیارد واحد است. ولی اسپری‌های حاوی استروئید می‌توانند تا حدی در برابر این آلاینده‌ها مانند یك سپر محافظتی عمل كنند. در بین 25 كودكی كه برای كنترل آسم پایدارشان از اسپری‌های كورتیكو استروئید استفاده می‌كردند، اسپری‌ آنها سریعتر و موثرتر عمل می‌كرد. نتایج این پژوهش در ژورنال chest به چاپ رسیده است.

 

پروتئین بارداری موثر در پیش گیری از سرطان پستان

بنا به یافته‌های به دست آمده از تحقیقات دانشمندان مركز ایمونولوژی و بیماری‌های میكروبی در دپارتمان علوم بیماری‌های زنان و زایمان در كالج پزشكی آلبانی در نیویورك، هورمون‌هایی كه در دوران بارداری تولید می‌شوند حاوی نوعی از پروتئین به نام آلفا- فتو پروتئین (AFP) هستند كه به طور مستقیم می‌تواند از رشد سرطان پستان جلوگیری كند و به عنوان عاملی موثر برای پیش گیری و درمان این سرطان به كار گرفته شود. ، بدن برای مقابله با سرطان پستان یك سیستم دفاعی دارد. لازم است كه AFP‌ به صورت یك داروی ایمن برای حفظ زنان در مقابل سرطان پستان در آید. كبد جنین به طور عادی AFP تولید می‌كند. دانشمندان این نكته  را بررسی كردند كه آیا استفاده از هورمون‌های بارداری در موش‌هایی كه در معرض عوامل سرطان‌زا قرار گرفته بودند به تولید AFP‌ در آنها منجر می‌شود یا خیر كه به نوبه خود می‌تواند حتی در موش‌های غیر باردار هم اثر حفاظتی بارداری را اعمال كند. نتایج حاكی از آن بودند كه درمان با استروژن و پروژسترون یا استروژن به تنهایی یا  گنادوتروپین كوریورنیك می‌تواند باعث كاهش بروز سرطان‌ در موش‌ها شود. علاوه  بر این محققان دریافتند كه هركدام از این درمان‌ها سطح سرمی AFP‌ را در خون بالا می‌برد كه به طور مستقیم جلوی رشد سرطان پستان را می‌گیرد كه نشان می‌دهد این هورمون‌های بارداری می‌توانند از طریق بالا بردن سطح AFP‌ درخون از سرطان پستان پیش گیری كرده یا جلوی رشد آن را بگیرند.

 

بیماری MS  روی بارداری اثر ناچیزی دارد

این خبر خوبی برای زنانی است كه بیماری MS‌ دارند و باردارند یا می‌خواهند باردار شوند. احتمال اینكه زنان مبتلا به این بیماری نیاز به زایمان سزارین پیدا كنند یا  نوزادانی با رشد ناكافی به دنیا بیاورند تنها اندكی از میزان بروز این عارضه‌ها در زنان سالم بیشتر است. علاوه بر این میزان بروز حالاتی چون مسمومیت حاملگی یا دیگر مشكلات مربوط به پرفشاری خون در زنان مبتلا به این بیماری خود ایمنی به همان اندازه زنان سالم است. محققان دانشكده پزشكی دانشگاه استنفورد در آمریكا داده‌های مربوط به 8/18 میلیون زایمان را بررسی كردند كه 10 هزار نفر از این مادران مبتلا به MS‌ بودند. بنا به یافته‌ای حاصل از سونوگرافی‌ها محدودیت رشد جنین در رحم مادر در بین زنان مبتلا به MS‌  بیشتر از زنان عادی بود و 42 درصد از این زنان نیاز به زایمان سزارین پیدا كرده بودند در حالی كه این رقم برای زنان سالم 37 درصد بود. به گفته محققان زنان و پزشكان  آنها  درباره اثرات این بیماری روی بارداری مطمئن نبوده‌اند و به همین علت بسیاری از زنان مبتلا به MS‌ از باردار شدن خودداری می‌كنند. محققان عقیده دارند كه با این پژوهش دریافته‌اند كه زنان مبتلا به MS‌ چندان بیشتر از زنان عادی در معرض مواجه با مشكلات و پیچیدگی‌های بارداری نیستند.

 

افزایش میزان عفونت‌های باكتریایی مقاوم به آنتی بیوتیك

محققان دپارتمان پاتولوژی و آزمایشگاه پزشكی در دانشگاه كالگاری جامعه پزشكی را به بررسی بیشتر گسترش باكتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیك‌ها فرا می‌خوانند كه اولین اقدام می‌تواند تولید آنتی بیوتیك‌های قوی‌تر باشد. ESBLs  آنزیم‌های تولید شده توسط باكتری هستند كه  باعث ایجاد مقاومت به آنتی بیوتیك‌هایی از نوع پنیسیلین می‌شوند. این آنزیم ها عموما با عفونت‌های بیمارستانی در ارتباط هستند كه به طور معمول با تزریق وریدی آنتی بیوتیك‌هایی چون كارباپنم درمان می‌شوند. ولی در سال‌های اخیر میزان بروز عفونت‌های باكتریایی به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است كه بر اثر شاخه‌ای از آنزیم‌های  ESBLs كه باكتری ای كولای را تولید می‌كنند به وجود آمده‌اند. به عقیده محققان این موسسه افزایش میزان مسافرت به مناطق پر خطر مانند كشورهای شبه قاره هند تا اندازه‌ای عامل گسترش این عفونت‌ها بوده است. استفاده وسیع از كارباپنم می‌تواند به ایجاد مقاومت در برابر این آنتی بیوتیك بی‌انجامد كه قوی‌ترین راهكار‌های درمانی با آنتی بیوتیك‌ها را نیز بی‌اثر كند. این محققان پیشنهاد می‌كنند كه جامعه پزشك باید به طور دقیق‌تری و با استفاده از روش‌های موجود در پی شناخت باكتری‌هایی باشد كه توسط ESBLs تولید می‌شوند و به طور تجربی كارایی و اثر بخشی دیگر آنتی بیوتیك‌ها در درمان عفونت‌های رایج در جوامع را بررسی كند.

 

فعالیت فیزیكی زیاد می‌تواند به بروز مشكلات پا و قوزك پا منجر شود

به گفته محققان جامعه ارتوپدی پا و قوزك پا در آمریكا فعالیت‌های شدید و سریع ورزشی می‌تواند باعث بروز گستره وسیعی از مشكلات پا و قوزك پا شود. این مطلب با توجه به اینكه بسیاری از آمریكایی‌ها تصمیم می‌گیرند در سال نو ورزش كنند و از همان ابتدا این كار را  با شدت و سرعت زیاد انجام می‌‌دهند متشر شده است كه البته در حالت كلی هم صدق می‌كند. شكستگی‌ها، كشیدگی یا پارگی تاندون‌ها و عارضه‌های التهابی مربوط به كف پا از جمله این مشكلات هستند. به گفته  استاد بخش ارتوپدی بیمارستان پنسیلوانیا و نائب رییس جامعه ارتوپدی پا و قوزك پای آمریكا این سه مشكل از شایع‌ترین عارضه‌هایی هستند كه بر اثر ورزش‌ زیاد و شدید ایجاد می‌شوند. به گفته او یكی از راه‌های پرهیز از این عارضه‌ها این است كه پیش از ورزش تمرین‌های كشش مناسب انجام دهید و شدت ورزش را در هفته بیش از 10 درصد افزایش ندهید. پارگی یا كشیدگی تاندون آشیل می‌تواند بر اثر افزایش ناگهانی سرعت یا مسافت دویدن، شروع سریع ورزش یا افزودن بالا رفتن از تپه یا بالا رفتن از پله  به تمرینات روزانه و عادی ایجاد شود. التهاب فاسیای كف پا هم عارضه دردناك دیگری است كه معمولا با اولین حركت در صبح خودش را نشان می‌دهد. بهترین راه برای پیش گیری از ابتلا به این عارضه‌  این است كه محدودیت‌های فیزیكی خود را بشناسید و به نكات زیر دقت كنید. برای انجام تمرینات ورزشی از كفش و لباس مناسب استفاده كنید، ورزش را به نرمی و آهستگی آغاز كنید، پیش از دویدن یا پیاده روی خود را گرم كنید و تمرینات كششی انجام دهید، مسافت و سرعت دویدن یا پیاده روی را به تدریج اضافه كنید. پس از مدتی ورزش به طور مناسب استراحت كنید.

 

 

قرار گرفتن در معرض دود تنباكو در كودكی و افزایش خطر ابتلا  به آمفیزم در بزرگسالی

یافته‌های پژوهشگران دانشكده سلامت عمومی میل من در دانشگاه كلمبیا حاكی از آن است كه ریه‌ها نمی‌توانند به طور كامل اثرات قرار گرفتن در معرض دود تنباكو(ETS) در كودكی را از خود به در كنند. این تحقیق اولین تحقیق در نوع خود است كه رابطه ETS‌ در كودكی را با میزان بروز آمفیزم در بزرگسالان غیر سیگاری توسط سی تی اسكن بررسی می‌كند. نزدیك به نیمی از افراد مورد بررسی در دوران كودكی خود فردی را درخانه داشته‌اند كه مرتب سیگار می‌كشیده‌ است. تصویربرداری با سی تی اسكن از ریه این افراد نشان داد كه كسانی كه بیشترین میزان ETS را در كودكی داشتند و با  دو یا چند فرد سیگاری در كودكی زیسته بودند، بیش از بقیه مستعد ابتلا به آمفیزم بودند و 20 درصد از پیكسل‌های اسكن آنها را مستعد ابتلا به این بیماری نشان دادند. این رقم برای كسانی كه با یك نفر سیگاری زندگی كرده بودند 18 درصد بود و برای كسانی كه در خانه‌شان فردی به طور مرتب سیگار نمی‌كشید به 17 درصد می‌رسید. در جمع هزار و 781 نفر با متوسط سن 61 سال در این مطالعه بررسی شدند. به گفته محققان آنها تفاوتی بین اسكن ریه‌های كسانی كه در كودكی با یك فرد سیگاری زیسته بودند و آنهایی كه چنین فردی در خانه‌شان زندگی نمی‌كرد مشاهده كردند. این یافته‌ها نشان دادند كه برخی اثرات دود سیگار می‌تواند تا مدت‌های طولانی باقی بماند و بر كسانی كه تنها با فردی سیگاری زیسته بودند هم اثر بگذارد.

 

تغییرات در الگوی خواب نخستین نشانه‌های بلوغ

محققان دریافته اند كه تغییرات در الگوی خواب می‌تواند نخستین نشانه‌های بلوغ باشد و والدین باید خود‌شان را برای مواجه با تغییرات بزرگ‌تر آماده كنند. آنها توصیه می‌كنند كه پدرو مادر‌ها مراقب باشند كه فرزند‌شان كه در آستانه بلوغ است به اندازه كافی بخوابد چون بدنش در این زمان برای آمادگی برای تغییرات بزرگ دوران بلوغ نیاز به استراحت كافی دارد. دانشمندان باور دارند كه والدین باید از اهمیت خواب كافی برای سلامت فرزند نوجوان‌شان آگاه باشند و به الگوی خواب و استراحت فرزند‌شان كه در آستانه نوجوانی است خوب دقت كنند. در این مطالعه مشخص شد كه در طی دو سال زمان به خواب رفتن نوجوانان به طور متوسط  50 دقیقه به تاخیر افتاد و از مدت خواب آنها به طور متوسط 37 دقیقه كاسته شد. كیفیت خواب دختران بهتر از پسران بود و كمتر از پسران در طول شب بیدار می‌شدند. در هر دو جنس مشاهده شد كه زمان كوتاه‌تر به خواب رفتن و خواب مناسب و عمیق و بدون بیدار شدن طی شب با رشد بیشتر آنها در دوران بلوغ همراه بود. به گفته محققان فاكتورهای بیولژیك بر كیفیت خواب در دوران بلوغ اثر قابل ملاحظه‌ای دارد. البته فاكتور‌هایی چون میزان تكالیف مدرسه، فعالیت‌های اجتماعی و لوازمی چون كامپیوتر، تلفن همراه و ابزاهای گوش دادن به موسیقی هم در ایجاد عادات نادرست خوابیدن در بین نوجوانان بی‌تاثیر نیستند. در دوران بلوغ ارگان‌هایی كه مسئولیت خواب را در بدن به عهده دارند دستخوش تغییرات زیادی می‌شوند كه باعث می شوند نوجوان تا دیر وقت بیدار بماند، كمتر بخوابد، دیر از خواب برخیزد و این‌ها به چرت زدن در طی روز می‌انجامد.

 

 موسیقی درمانی موثر در كاهش علایم وزوز گوش

محققان آلمانی  دریافته‌اند كه موسیقی درمانی به طوری كه هر موسیقی برای هر كسی به طور اختصاصی و مطابق با سلیقه او ساخته شده باشد می‌تواند علایم كسانی كه از تینیتوس یا وزوز گوش رنج می‌برند را كاهش دهد. محققان با توجه به سلیقه هر بیماری برای او قطعه خاصی تدوین كردند و سپس فركانس‌هایی كه با فركانس وزوز گوش این بیماران بیشتر همخوانی داشت را از این قطعات خارج كردند. پس از یك سال گوش دادن به این قطعات خاص كسانی كه به آنها گوش كرده بودند از كاهش مشخص صدای وزوز در گوش‌شان خبر دادند و این درحالی بود كه كسانی كه به موسیقی معمولی گوش كرده بودند تغییری را گزارش نكردند. وزوز گوش یك اختلال شایع در جوامع صنعتی است. به گفته پژوهشگران بین یك تا سه درصد از جمعیت عمومی  مبتلا به این عارضه هستند كه می‌تواند روی كیفیت زندگی آنها تاثیر بسزایی بگذارد. هیئت پزشكی اتحادیه اروپا اعلام كرده كه كسانی كه به مدت طولانی  با صدای بلند به موسیقی گوش می‌كنند در معرض خطر ابتلا به كاهش شنوایی و وزوز گوش هستند.. به گفته محققان  آلمانی علت اصلی بروز وزوز گوش هنوز مشخص نیست ولی مشخص شده كورتكس شنوایی در كسانی كه به این عارضه مبتلا هستند آسیب می‌بیند. پژوهش گران آلمانی عقیده دارند كه می‌توان از قطعات موسیقی كه مطابق با سلیقه افراد ساخته شده باشد به روشی كم هزینه برای تخفیف علایم این عارضه استفاده كرد. نتیجه این مطالعه در ژورنال خلاصه مقالات آكادمی ملی علوم به چاپ رسیده است.

 

برچسب ها: سرطان پستان، زندگی آنلاین، بیماری MS، خواندنی های پزشكی تعداد بازديد: 646 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز