پس باید مراقب كالری مصرفی برای پیشگیری از اضافه وزن بود. كسانی كه قصد كاهش وزن دارند، حتما باید زیر نظر متخصص تغذیه رژیم بگیرند، چرا كه اضافه و كم كردن مرتب وزن نه تنها برای پوست بلكه برای كل بدن مضر است.
پخت غذا نیز تاثیر جدی بر روند پیری پوست دارد. شیوه كلی پخت غذا استفاده از حرارت است و متخصصان معتقدند افزایش حرارت موجب تغییر محتوای مواد غذایی میشود. این بدین معناست كه در هر نوبت گرم كردن غذا، فرایندهای تخریبی اكسیداسیون به سرعت بالا میرود.
به عبارت دیگر حرارت، مواد مغذی و آنتیاكسیدانهای موجود در غذا را كاهش و رادیكالهای آزاد را افزایش میدهد. در نتیجه آنتیاكسیدان كمتر و رادیكال آزاد بیشتری دریافت میشود كه عامل اصلی پیری پوست است. نخوردن غذای پخته هم اشتباه است و نباید مصرف غذاهای پخته شده برای مصون ماندن از اثرات مخرب آن كلا قطع شود؛ اما باید مدت زمان پخت مواد غذایی را كاهش داد و از سرخ كردن زیاد غذاها و پختن آنها با مقادیر فراوان روغن و چربی پرهیز نمود. بهترین روش پختن غذا با مواد غذایی كاملا تازه در مدت كم و مصرف سریع است.
برخی مواد غذایی كه مانع پیری زودرس میشوند عبارتند از:
بعضی از میوهها و سبزیها كه علاوه بر قندهای طبیعی، حاوی ویتامین ث و بیوفلاوینوئیدها هستند كه ضد سرطان میباشند. این مواد غذایی در نگهداری و پایداری ساختمان سلولی موثر بوده و مانع شل شدن پوست میشوند. مركبات (پرتقال، گریپفروت، انواع لیمو و نارنگی) انواع توت، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، طالبی، توتفرنگی، خربزه، هندوانه، آلبالو، گیلاس، كیوی، سیبزمینی و سبزیهای برگ سبز، مثل كلم بروكلی، حاوی ویتامین ث فراوانی هستند.
انگور، كشمش، آلبالو، نارنگی، پرتقال، گریپفروت و لیموترش نیز از جمله موادی هستند كه حاوی بیوفلاونوئید زیادی میباشند. كلروفیل نیز یكی از موادی است كه مانع پیری زودرس میشود. جعفری، یونجه، اسفناج، كلم بروكلی، تره، نعناع، مرزه، برگ چغندر و ریحان از مهمترین منابع كلروفیل میباشند. لازم به ذكر است كلروفیل خام و پخته خواص یكسانی دارد.
در پایان توصیههای عمومی برای پیشگیری از پیری پوست به قرار زیر است:
- نگهداری وزن مناسب بدن
- استفاده كمتر از غذاهای كنسروشده و افزایش مصرف غذاهای تازه
- افزایش مصرف روزانه سبزی و میوه
- عدم مصرف غذاهای پرچرب
- گنجاندن غذاهای متنوع در برنامه غذایی روزانه
- مصرف پروتئین بیشتر (بهخصوص مرغ و ماهی)
- مصرف 6 تا 8 لیوان آب در طول روز
- پرهیز از مصرف چای پررنگ و قهوه به مقدار زیاد
- استفاده از سیر در غذای روزانه
- دوری از استرس و ناراحتی فكری و میل كردن غذا به صورت آهسته و در آرامش كامل
- ترك مصرف الكل و دخانیات
- جلوگیری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید
- ماساژ روزانه عضلات صورت در صبح و بعدازظهر هر بار به مدت 15 دقیقه
- جلوگیری از اخم كردن و سعی در آزاد نگهداشتن ماهیچههای پیشانی
- مراقبتهای ویژه به منظور جلوگیری از ایجاد چین و چروكهای اطراف چشم
- دور نگهداشتن دستها از صورت به منظور جلوگیری از كشیده شدن غیرطبیعی پوست
- مرطوب نگهداشتن پوست
- استفاده آرام و ملایم كرم و مواد آرایشی و ماساژ از پایین به بالا بر روی گردن و صورت