وقتی موها نازک می شوند
موها در زیبایی افراد نقش به سزایی دارند. نازک شدن تارهای مو در کنار ریزش مو، یکی از مشکلات شایع مو میباشد. نازک شدن مو علل مختلفی را شامل میشود. در بسیاری از اوقات این پدیده به علت جذب نشدن مواد مغذی لازم در بدن است که به اختصار هر کدام از علل در ذیل توضیح داده شده است.
فقر روی
کمبود روی در بدن، از علل عمده ریزش مو و نازک شدن موها است. فقدان روی باعث تضعیف ریشه مو و شکنندگی آنها میشود و رشد موها را کند میکند. منابع غذایی روی شامل تخمه کدو، قارچ، سویا، جوانه گندم، سبوس گندم، کنجد، کاکائو، تخمه آفتابگردان، برنج، ذرت، نان سبوسدار (مثل نان سنگک)، جو، پنیر، حبوبات (مثل نخود، لوبیا و آجیل) مخصوصاً بادام و بادام زمینی، کره بادام زمینی، آرد سبوسدار و برنج قهوهای است.
فقر آهن
یکی از شایعترین علل ریزش و نازک شدن موها در زنان، فقر آهن است. برای رفع این مشکل استفاده از غذاهایی که حاوی آهن هستند، بسیار مفید است. این مواد عبارت از جگر، گوشت قرمز، عدس، لوبیا، پسته و... میباشند. با تجویز پزشک حتما در صورت نیاز مکمل آهن مصرف بشود.
کمبود منگنز
کمبود منگنز نیز باعث نازک شدن مو میشود. نان، غلات و حبوبات دارای میزان زیادی منگنز هستند.
قابل ملاحظه است که علاوه بر تغذیه نامناسب، استرسهای شدید روحی، شیمیدرمانی و برخی داروها نیز در نازک شدن تارهای موی سر و ریزش آن نقش دارند.
مواد معدنی و ویتامینهای اشاره شده بهتر است ابتدا از طریق مواد غذایی تأمین شوند و سپس با تجویز پزشک از مکمل استفاده بشود.
کمبود ویتامینهای گروه B
یکی دیگر از موادی که کمبود آن در بدن به نازک شدن مو منجر میشود، ویتامینهای گروه B هستند و در این میان ویتامینهایB6 ،B12، بیوتین، اینوزیتول و اسید فولیک مهمتر از بقیه هستند. مهمترین منابع غذایی اسید فولیک عبارتند از جگر، تخممرغ، نان تهیه شده از گندم کامل (آرد سبوسدار)؛ همچنین کلم، کاهو، اسفناج، سیب زمینی، لیمو، توت فرنگی، طالبی و ...
بیوتین نوعی ویتامین B است که در غذاهایی چون جگر و تخم مرغ وجود دارد. این ماده نه تنها در رشد موهای جدید موثر است، بلکه در حفظ سلامت پوست و ناخنها هم نقش قابل توجهی دارد.
پروتئین ناکافی
دریافت ناکافی پروتئین باعث توقف رشد موها و سپس ریزش موی شدید میشود. برای پیشگیری از بروز این حالت باید به میزان کافی غذاهای حاوی پروتئین مصرف کرد. پروتئین موجود در سویا باعث تقویت موها میشود و رشد آن را تحریک میکند. از دیگر منابع حاوی پروتئین میتوان به گوشت قرمز، گوشت سفید، ماهی، تخم مرغ، شیر، پنیر، سویا، حبوبات و انواع مغزهای خوراكی همچون پسته، فندق و ... اشاره کرد.