Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 25 تیر 1404 - 12:42

9
دی
استاندارد  لوازم آرایشی  و بهداشتی

استاندارد  لوازم آرایشی  و بهداشتی

خرید و مصرف انواع کرم‌ها و لوازم آرایشی و بهداشتی به دلیل تنوع آنها برای خانم‌ها مسأله مهمی شده که نیاز به آگاهی و اطلاع‌رسانی بیشتر در این زمینه دارد. بدیهی است همه به دنبال محصولی باکیفیت، بدون عوارض جانبی و قیمت مناسب هستند.

مهندس مسعود خبازی؛ كارشناس اداره استاندارد كاشان

 

 

 امروزه از یک شامپو انتظار می‌رود که علاوه بر قابلیت پاك‌كنندگی، باعث درخشش و زیبایی، شادابی و پرپشتی موها گردد؛ به طوری که موها به راحتی شانه شوند و خوب حالت بگیرند. چنین قابلیت‌هایی با استفاده از یک شامپوی خوب و مناسب که درست انتخاب شده باشد، دور از انتظار نیست.

نکات قابل توجه هنگام انتخاب و مصرف شامپو

در شامپوهای غیراستاندارد امکان دو فاز شدن ورسوب آنها وجود دارد که اثر پاک کنندگی و خواص دیگر شامپو را کاهش می‌دهد. ‌ شامپوی غیراستاندارد با درصد نامناسب مواد فعال در سطح، به پوست سر آسیب می‌رساند. این آسیب ممکن است گاهی به صورت حساسیت پوست و مو وگاهی به صورت کچلی خود را نشان دهد.

‌ شامپو می‌تواند محیط مناسبی برای رشد برخی باكتری‌ها باشد؛ بنابراین باید در شرایط بهداشتی تهیه، بسته‌بندی و نگهداری شود و فاقد آلودگی میکروبی باشد. ‌ در هنگام خرید شامپو حتما به پروانه ساخت وزارت بهداشت، علامت استاندارد ایران و تاریخ تولید و انقضای مصرف توجه كنید.

لوازم آرایشی و بهداشتی

خرید و مصرف انواع کرم‌ها و لوازم آرایشی و بهداشتی به دلیل تنوع آنها برای خانم‌ها مسأله مهمی شده که نیاز به آگاهی و اطلاع‌رسانی بیشتر در این زمینه دارد. بدیهی است همه به دنبال محصولی باکیفیت، بدون عوارض جانبی و قیمت مناسب هستند.

نظارت بر کیفیت این گونه محصولات به عهده وزارت بهداشت است که صرفا از جهت نداشتن خطرات بهداشتی (عدم آلودگی میکروبی و مجاز بودن مواد به كار رفته) مورد بررسی قرار می‌گیرد و اثبات ادعاهایی نظیر ضد چروک، شاداب‌کننده و بازسازی‌کننده و... مستلزم انجام معاینات بالینی است که این كار اغلب توسط شرکت‌های سازنده انجام نمی‌شود؛ بنابراین نباید تحت تاثیر این گونه تبلیغات مبالغه‌آمیز قرار گرفت.

نکات قابل توجه هنگام انتخاب و مصرف مواد آرایشی و بهداشتی

‌ مواد آرایشی مورد نیاز خود را حتی‌الامكان از داروخانه یا مراکز فروش معتبر تهیه كنید. ‌ از خوددرمانی بپرهیزید و هنگام خرید هر نوع کرم طبی با پزشک مشورت کنید. ‌

از لوازم آرایشی با مارک‌های معتبر وارداتی یا داخلی استفاده نمائید. ‌ فقط از لوازم آرایشی با برچسب فارسی که شامل توضیحاتی مربوط به تاریخ تولید وانقضا، نام کشور سازنده و... می‌باشد ومورد تایید وزارت بهداشت است استفاده کنید.در ادامه به تعدادی از کرم‌ها و لوازم آرایشی اشاره و اثرات سوء نوع تائید نشده آنها بیان می‌شود:

کرم‌های سفیدکننده و پودرهای آرایشی

این نوع محصولات چنانچه فاقد کیفیت مناسب باشند، با تحریک بیش از حد غدد چربی روی پوست مشکلاتی ایجاد می‌کنند و حتی در افرادی که زمینه ژنتیکی ابتلا به آکنه را ندارند نیز ممکن است موجب بروز این عارضه شوند. شایان ذکر است که باکیفیت‌ترین نوع این محصولات نیز در درازمدت عوارض متعددی بر جای می‌گذارند.

پودرهای آرایشی نامناسب به مرور لکه‌های تیره‌ای روی پوست صورت ایجاد می‌کنند که تنها با لیزر رفع می‌شود. به طور کلی بسیاری از لوازم آرایشی سفیدکننده حاوی تالک هستند. این ماده ضمن تشدید نور آفتاب، نوعی پوشش ایجاد می‌كند که مانع تنفس طبیعی پوست می‌شود و لذا تماس با هوای آزاد کم و خروج عرق از طریق منافذ طبیعی پوست را غیرممکن می‌سازد. همچنین این ماده به شدت سرطان‌زاست.

کرم‌های ضد آفتاب

اشعه ماوراءبنفش خورشید اثرات ثابت‌شده‌ای در افزایش سرطان پوست، چروک پوست و بروز لک و... دارد و استفاده از کرم‌های ضد آفتاب از انعکاس این اشعه به پوست جلوگیری می‌کند. از آنجا که این محصول در کشور ما مصرف زیادی دارد، باید در انتخاب و استفاده از آن به چند نکته توجه داشت:

‌ در انتخاب کرم متناسب با پوست خود با پزشک مشورت کنید. ‌ از کرم‌های ضد آفتاب تولید داخل استفاده کنید؛ چراکه متناسب با شرایط آب و هوایی کشور سازنده و حساسیت پوست افراد آن تولید می‌شوند. ‌ در هنگام استفاده از ضد آفتاب هر دو ساعت یکبار آن را مجددا تکرار کنید. ‌

خوشبختانه امروزه ضد آفتاب‌های باکیفیتی در کشور ما توسط شرکت‌های مورد تأیید ساخته می‌شوند که حتی بسیاری از آنها را می‌توان به جای کرم پودرهای آرایشی استفاده كرد و عوارض کرم پودرها را نیز ندارد.

کرم‌های مرطوب‌کننده

در هنگام خرید این نوع کرم‌ها به علت مصرف زیاد آن همواره باید به کیفیت و مارک شرکت سازنده آن توجه كرد. اخیرا مصرف برخی کرم‌های مرطوب‌کننده خارجی موجود در بازار، عوارض جدی روی سیستم عصبی بدن داشته كه علت، مقدار بیش از حد مجاز عنصر جیوه در ترکیبات آنها بوده است.

استفاده از این کرم‌ها باعث جذب جیوه و اثرات سمی آن روی مغز استخوان و خون می‌شود؛ بنابراین سعی کنید تا حد امکان از مارک‌های معتبر داخلی یا مارک‌های معتبر وارداتی مورد تأیید وزارت بهداشت استفاده نمایید.

 

برچسب ها: نكاتي در مصرف مواد آرایشی و بهداشتی، استاندارد  لوازم آرایشی  و بهداشتی، نحوه خريد مواد آرايشي و بهداشتي، چه كرم هايي را بايد استفاده كنيم، انتخاب درست لوازم آرايشي و بهداشتي تعداد بازديد: 1114 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز