Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:07

25
آذر
هایپرپلازی خوش خیم پروستات چیست؟

هایپرپلازی خوش خیم پروستات چیست؟

هایپرپلازی خوش خیم پروستات، که BPH نیز نامیده می‌شود، وضعیتی در مردان است که در آن غده پروستات بزرگ شده ولی این بزرگی به معنای سرطان پروستات نیست. هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات

هایپرپلازی خوش خیم پروستات، که BPH نیز نامیده می‌شود، وضعیتی در مردان است که در آن غده پروستات بزرگ شده ولی این بزرگی به معنای سرطان پروستات نیست. هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات، هایپرتروفی خوش‌خیم روستات یا انسداد خوش‌خیم پروستات نیز نامیده می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، پروستات با افزایش سن، دو دوره رشد اصلی را پشت سر می‌گذارد؛ اولین مرحله در اوایل بلوغ اتفاق می‌افتد، یعنی زمانی که اندازه پروستات دو برابر می‌شود. مرحله دوم رشد از حدود ۲۵ سالگی شروع می‌شود و در طول زندگی مردان ادامه می‌یابد. هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات اغلب با مرحله دوم رشد رخ می‌دهد.

 بیشتربخوانید:

سرطان پروستات از اولین نشانه تا آخرین درمان

 

 

این عارضه چگونه پدید می‌آید؟

با بزرگ شدن پروستات، غده به مجرای ادرار فشار می‌آورد و آن را تنگ می‌کند. در این حالت دیواره مثانه ضخیم‌تر شده و در نهایت ممکن است مثانه ضعیف شود و توانایی تخلیه کامل را از دست بدهد و مقداری ادرار در مثانه باقی بماند. تنگی مجرای ادرار و احتباس ادرار (ناتوانی در تخلیه کامل مثانه) باعث بسیاری از مشکلات مرتبط با هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات می‌شود.

 

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات هستند؟

مردانی که فاکتورهای زیر را دارند بیشتر در معرض هایپرپلازی خوش خیم پروستات هستند:

· سنین ۴۰ سال و بالاتر

· سابقه خانوادگی هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات

· داشتن بیماری‌هایی مثل چاقی، ناراحتی قلبی و عروقی و دیابت نوع ۲

· نداشتن تحرک بدنی و ورزش نکردن

· اختلال در نعوظ

  بیشتربخوانید:

مراقبت های بعد از جراحی پروستات

توصیه های مهم غذایی برای حفاظت از پروستات

 

 

چگونه می‌توان از هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات جلوگیری کرد؟

هنوز راهی قطعی برای پیشگیری از هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات یافت نشده است. مردان دارای فاکتورهای پرخطر باید در نسبت به هرگونه علائم دستگاه ادراری تحتانی حساسیت به خرج دهند و معاینات منظم پروستات را جدی بگیرند. همه افراد می‌توانند با شناخت و شناسایی علائم پروستات بزرگ‌شده، درمان زودرس را انجام داده و عوارض بزرگی خوش‌خیم پروستات را به حداقل برسانند.

مطالعات نشان می‌دهد که کیفیت رژیم غذایی و تغذیه، در ایجاد یا جلوگیری از هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات نقش بسزایی دارد.

برچسب ها: پروستات، سرطان پروستات تعداد بازديد: 262 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز