با شروع ماه مهر و فصل شروع مدارس یکی از دغدغههای مادران این است که چه نوع خوراکی را برای تغذیه کودکان خود در مدرسه تهیه کنند که هم بچهها آن را دوست داشته باشند و هم سالم و مقوی باشد و انرژی لازم را تا پایان ساعت مدرسه در بدن کودکان فراهم کند. گرچه کودکان امروز بیشتر به خوراکیهای ممنوعه و مضر مثل انواع چیپس و پفک و کیک و آبیموههای بازاری علاقه دارند، شما میتوانید با روشی بسیار ساده و ارزان یک مدل نان فانتزی شکلاتی خوشمزه و سالم خانگی را با روشی آسان و کم هزینه در منزل برای آنها تهیه کنید و مطمئن باشید که بچهها از خوردن آن در مدرسه لذت میبرند. در ادامه این مطلب با آموزش پخت پیراشکی برای دانش آموزان با ما همراه باشید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان روتی ؛ نان سنتی هندی
مواد لازم
آرد سفید قنادی: 250 گرم
پودر خمیرمایه: نصف قاشق سوپخوری
شیر ولرم: 125 گرم
شکر: 1 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 1 عدد
روغن: 2 قاشق غذاخوری
کره: 20 گرم
وانیل: 4 گرم
نمک: نصف قاشق چایخوری
شکلات صبحانه: به میزان لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان کاکولی ؛ نان سنتی چهارمحال و بختیاری
طرز تهیه
برای شروع کار ابتدا مواد اولیه را نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. حالا به ترتیب شیر ولرم، پودر خمیر مایه، وانیل، نمک، شکر، روغن و نشاسته ذرت را داخل یک کاسه مناسب بریزید و خوب هم بزنید. تخم مرغ را داخل یک پیاله بشکنید و با چنگال هم بزنید و نصف تخم مرغ همزده را به مواد اضافه کنید و نصف دیگر را کنار بگذارید. حالا آرد را کم کم به مایه اضافه کنید و با دست هم بزنید تا جایی که یک خمیر نرم به دست بیاید که به دست نچسبد. در اضافه کردن آرد دقت کنید تا خمیر سفت نشود. خمیر را به مدت ده دقیقه ورز بدهید؛ سپس کف یک کاسه را کمی چرب کنید و خمیر را داخل کاسه بگذارید و روی آن را با یک کیسه فریزر و حوله تمیز بپوشانید و به مدت 1 ساعت در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه قماق ؛ نان سنتی مازندران
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، پف خمیر را بگیرید؛ سپس خمیر را به شش چانه مساوی تقسیم کنید. حالا هر چانه را به صورت جداگانه با وردنه به شکل دایره باز کنید. در این مرحله روی هر دایره را با کره آب شده چرب کنید و بعد دایرهها را یکی یکی روی هم قرار بدهید تا خوب به هم بچسبند؛ سپس دوباره با وردنه خمیر را صاف کنید تا یک دایره بزرگ اندازه خمیر پیتزا شکل بگیرد. با یک چاقوی تیز یا پیتزا برشکن، خمیر را مانند اسلایسهای پیتزا به شش قسمت مساوی تقسیم کنید. روی هر قسمت اندازه یک قاشق چایخوری شکلات صبحانه بگذارید و خمیر را به شکل کروسان بپیچید و لول کنید. خمیرهای آماده را داخل سینی فر که روی آن کاغذ روغنی پهن کردهاید، قرار بدهید و روی سینی را با حوله تمیز بپوشانید تا یک ساعت دیگر بماند؛ سپس تخم مرغ باقی مانده را با یک قاشق شیر مخلوط کنید و روی نانها رومال کنید. سینی فر را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید، به مدت 20 دقیقه بگذارید تا بپزد.
نکات مهم
1ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است. بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی و کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
2ـ توجه داشته باشید که نباید برای لای خمیر از شکلات زیادی استفاده کنید، زیرا ممکن است هنگام پخت، شکلات از لای نان بیرون بزند و ظاهر زشتی به نان فانتزی شما بدهد.
3ـ بهتر است از پودر خمیرمایه تازه استفاده کنید؛ زیرا پودر خمیر مایه بعد از مدتی که از آن استفاده نمیکنید، منقضی میشود و کارکرد خود را از دست میدهد. حتما هنگام خرید پودر خمیرمایه به تاریخ انقضای آن دقت کنید.