ایرنا: به هر گوشه از کشورمان که سفر کنیم با غذاها و شیرینیهای منحصربفردی مواجه میشویم که هر کدام طعم خاص خود را دارد.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه قطاب خانگی ؛ شیرینی مخصوص عید
طرز تهیه قطاب خانگی یزدی
مواد لازم:
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
شیر یا ماست ۱/۲ پیمانه
دستور تهیه قطاب
برای تهیه قطاب ابتدا زرده را بزنید تا از حالت لختگی خارج شود. شیر یا ماست به دمای محیط رسیده، روغن مایع و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط نمایید. در نهایت آرد را در حدی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود به مواد اضافه کنید. سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید. در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه نمایید. خمیر را پس از استراحت ما بین دو کیسه فریزری به کمک وردنه باز کنید و قالب بزنید. میزان یک قاشق چایخوری از موا میانی را وسط خمیر قرار دهید و خمیر را بپیچید یا گرد کنید.
بیشتربخوانید:
مواد لازم جهت تهیه مواد میانی قطاب خانگی یزدی
بادام پرک ۱۰۰ گرم
پودر پسته ۴۰ گرم
عسل ۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مواد میانی قطاب
بادام پرک را به همراه پودر قند آسیاب کنید. سپس از الک ریز رد کنید.
مخلوط بادام و پودر قند الک شده را به همراه پودر پسته، هل سائیده شده، عسل و گلاب در ظرف نسبتا گودی ترکیب کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
در صورت تمایل میتوانید از پودر گردو و دارچین نیز بسته به ذائقه خود در تهیه مواد میانی قطاب استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید:
حلوای کاسه شیرازی؛ با طعمی بی نظیر
طرز تهیه خوشمزهترین کیک سیب جهان
نکاتی برای بهتر شدن قطابها
در تهیه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الک کرده، بعد به مواد خمیر اضافه کنید. میتوانید به جای ماست از همان اندازه شیر استفاده کنید. برای طرز تهیه مواد میانی قطاب میتوانید به جای پودر بادام از پودر پسته استفاده کنید و پودر گردو را با شکر و دارچین، هل و گلاب را با هم مخلوط کرده و به عنوان مواد میانی قطاب از آنها استفاده کنید.
روغن لازم برای سرخ کردن قطاب را باید با حرارت ملایم کاملا داغ کرد و اگر روغن تغییر رنگ داد باید روغن را تعویض کنید لذا، توصیه میشود از قابلمه کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده نمایید. آرد را به آرامی به خمیر اضافه کنید. توجه داشته باشید که خمیر را بیش از حد سنگین نکنید چرا که باعث خشکی و پف نکردن قطاب خواهد شد. در مقابل اگر آرد کمتر از حد معمول اضافه شود پف قطاب بیش از حد میشود.
همچنین خمیر را به مقدار کم باز کنید چرا که اگر خمیر در مجاورت هوا قرار گیرد پف لازم را نخواهد کرد. در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیج جای خمیر نباید باز بماند. میتوانید قطابها را به جای سرخ کردن روغن در درون فر بگذارید به این صورت که باید خمیر را بسیار نازک پهن کنید و پس از پیچیدن کف سینی را چرب کرده، قطابها را رمال کنید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. سپس در پودر قند بغلتانید. برای تزیین قطاب از پودر پسته استفاده کنید. استفاده بیش از حد از گلاب در ساختار مواد میانی قطاب باعث ترک خوردن قطاب میشود.