مواد لازم برای خمیر قطاب خانگی برای نوروز
روغن جامد : یک فنجان
ماست : یک فنجان سر خالی
شیر : دو قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر : به اندازه ی سر قاشق چایخوری (خیلی کم)
آرد : به میزان لازم
پودرقند یا شکر : به میزان لازم
روغن مایع : یک لیوان جهت سرخ کردن قطابها
مواد لازم برای وسط قطاب
به اندازه ی 200 گرم مغز پسته و شکر آسیاب شده یا مغز گردو و شکر آسیاب شده یا پودر نارگیل و پودر شکر که بسته به سلیقه ی خود یکی از این مواد را انتخاب کرده و با مقداری هل و وانیل و برای راحتی کار با یک قاشق مربا خوری گلاب یا عرق بید مشک مخلوط نموده ، برای وسط قطابها از این مواد استفاده نمایید.
طرز تهیه قطاب خانگی :
ابتدا در ظرفی روغن ، ماست و دو قاشق شیر را با هم خوب بزنید .
آرد و بیکینگ پودر را کم کم به آنها اضافه کنید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید و کنار بگذارید.
برای پیچیدن قطابها هم می توانید خمیر را با وردنه بر روی سطح صافی پهن کرده و با ته یک لیوان یا فنجان خمیرهای دایره ای شکل هم اندازه ای را از این خمیر پهن شده جدا کنید .
سپس در وسط هر دایره مقداری از مواد وسط قطاب را با قاشق مربا خوری ریخته و دو طرف آن را ببندید که در صورتی که بتوانید آنها را بپیچید بسیار زیباتر و بهتر است و در غیر این صورت همینطور آنها را ساده بسته تا مواد وسط آن دیده نشود و بیرون نریزد و یا اطراف دایره را بالا آورده ویک جا جمع کنید تا شبیه باقلوا ترکی شود.
اگر کار با وردنه برایتان سخت است می توانید خمیرها را به شکل گلوله های هم اندازه درآورده و کف دست پهن کنید و مواد را وسط آنها ریخته و بپیچید و پس از آماده شدن، همه آنها را در ظرفی گود که کاملا در روغن فرو روند سرخ کنید و بعد از بیرون کشیدن آنها از داخل روغن درون صافی قرار داده تا روغن اضافی آنها کشیده شود و سپس درون پودر قند یا شکر بغلطانید .
منبع : سیمرغ