ایرنا زندگی: در ماه رمضان زولبیا و بامیه پایه ثابت سفرههای افطار است و عاشقان و دلباختگان زیادی هم دارد. در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه بامیه خانگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه بامیه:
آرد..............۱ لیوان
آب................۱ لیوان
تخم مرغ درشت..................۲ عدد
کره..............۵۰ گرم
شکر...............۲ قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه بامیه خانگی
مواد لازم برای شربت:
شکر...............۲ لیوان
آب...............۱ لیوان
گلاب..................۱/۲ لیوان
زعفران دمکرده...............۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو.................۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
۱. آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود؛ سپس زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید (در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد).
۲. آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بهجوش بیاید. سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود. در ادامه ۲ قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود.
۳. حدود ۱۰ دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خمیر بپزد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاید.
۴. داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید. خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. بامیهها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یکدست سرخ شوند. این مرحله حدود ۲۰-۳۰ دقیقه طول میکشد. پس باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید.
۵. قابلمه را خیلی پر نکنید تا بامیهها حسابی پف کنند و داخلشان پوک شود. با کم نگه داشتن دمای روغن شیرینی فرم صافتر و قشنگتری پیدا میکند. قبل از ریختن سری دوم، بگذارید روغن از دما بیافتد و کمی خنک شود.
۶. آنها را روی دستمال حولهای بچینید تا روغن اضافه گرفته شود. سپس به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند (حدود ۳ دقیقه قرار دادن بامیه در شربت کافی است).
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه زولبیا خانگی
فوت و فنها:
- در زمان ریختن خمیر داغ داخل شربت، شربت باید خنک شده باشد.
- موقعی که خمیر را داخل روغن میریزید، روغن نباید داغ شده باشد. در غیر این صورت بامیه فرصت پف کردن پیدا نمیکند و ترد نمیشود.