به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پشمک یا (Cotton candy) یک شیرینی پرطرفدار در کل دنیاست که بافتی شبیه به پنبه دارد و از خانواده آبنبات است. پشمک معمولا حاوی مقادیر کمی طعم دهنده یا رنگ خوراکی است و با حرارت دادن و مایعسازی شکر تهیه میشود که معمولا در دستگاه مخصوصی آن را درست میکنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در سال ۱۹۷۸، اولین دستگاه اتوماتیک برای تولید پشمک استفاده شد و از آن زمان، خلاقیتها و نوآوریهای این دستگاه بیشتر و بیشتر میشود. پشمک یا آبنبات پنبهای، اغلب در نمایشگاهها، سیرکها، کارناوالها و جشنوارهها در یک کیسه پلاستیکی یا روی چوب یا مخروط کاغذی فروخته میشود.
آرد سفید................۲۰۰ گرم
روغن................۴۰۰ گرم
آب.................۱/۲ لیتر (۵۰۰ میلیلیتر)
سرکه................۱/۲ قاشق چایخوری
شکر...............۱ کیلوگرم
زعفران دمکرده...............۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه پشمک خانگی ساده و زعفرانی بدون فر و دستگاه
قبل از هر چیز از تمیز بودن ظروفی که استفاده میکنید مطمئن شوید، چون وجود هر گونه آلودگی یا ناخالصی باعث چسبیدن مواد و درنهایت خراب شدن پشمک خواهد شد. آرد را هم بهتر است الک کنید. آرد را در یک تابه با روغن تفت دهید تا سرخ شود. آن را کف سینی بریزید و کنار بگذارید. حالا سراغ دیگر مواد بروید.
در اولین گام از طرز تهیه پشمک زعفرانی و ساده شکر و نیم لیتر آب را در یک قابلمه بریزید و حل کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط به بالا قرار دهید تا وقتی که محلول جوش بیاید. اگر پشمک زعفرانی میخواهید در همین مرحله زعفران دم کرده را اضافه کنید. بعد از جوش آمدن، سرکه را اضافه کنید و مواد را بعد از اینکه کمی غلیظ شد با قاشق تمیز و خشک، هم بزنید.
وفتی محلول (به اندازه عسل) غلیظ شد، حرارت را قطع کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. وقتی سرد شد، محلول را با دست ورز دهید تا نرم شود و به آن شکل کلاف بدهید. آرد الک و سرخ شده را که در سینی داشتید در این مرحله استفاده کنید. مواد پشمک را که شکل کناف دارند، روی آرد قرار دهید و از دو طرف بکشید. این کار را چندین بار تکرار کنید.
کلاف را به شکل عدد ۸ انگلیسی تا بزنید و دوباره حلقه کنید. این کار را چند بار دیگر تکرار کنید و مواد را از دو طرف بکشید تا دایرهای که تشکیل میشود، بزرگتر و بزرگتر شود. این کار را آنقدر تکرار کنید که شکل و بافت پشمک بگیرد.
برای اینکه پشمک چوبی حرفهای درست کنید نیاز به دستگاه دارید، ولی در حالت عادی میتوانید پشمک را خیلی آرام دور سیخ کباب چوبی بپیچید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نون خامهای
طرز تهیه پشمک فنجانی
مقداری از پشمک را جدا کنید. آن را در یک استکان باریک بریزید و با پشت قاشق فشار دهید. آنقدر فشار دهید تا کاملا منسجم شود و ضخامت آن به ۲ یا ۳ سانتیمتر برسد. استکان را برگردانید و به آن ضربه بزنید تا پشمک از آن بیرون بیاید. میتوانید این مدل پشمک را هم در کنار چای سرو کنید.
حتما بخوانید تاریخچه جالب شیرینی پزی و بیسکویت ایران و جهان+شیرینیهای مختلف ایرانی
بیشتربخوانید:
طرز تهیه شیرینیترخانگی با طعم قنادی
فوت و فنهای طرز تهیه پشمک خانگی
*طعمهای مختلفی برای پشمکها وجود دارد که از جمله آنها میتوان به پشمکهای زعفرانی، کاکائویی، وانیلی، شیری، طالبی، پرتقال، توت فرنگی، نعنایی و … اشاره کرد که طرز تهیه همه یکسان است و فقط ماده طعمدهندهای که در آنها استفاده میشود، متفاوت خواهد بود.
*اگر پشمک کاکائویی میخواهید وقتی آرد و روغن را در کف سینی میریزید، پودر کاکائو هم اضافه کنید و اگر طعمهای دیگر را میخواهید از رنگها و طعمدهندههای خوراکی مجاز استفاده کنید.
*تا وقتی دسر پشمک به طور کامل آماده نشده است، آن را با قیجی یا چاقو برش نزنید و حلقهها را قطع نکنید، چون در این صورت رشتههای پشمک به هم خواهند چسبید.