قبل از این که سراغ طرز تهیه کوکی نوتلا برویم، بد نیست از تاریخچه این شکلات محبوب کمی صحبت کنیم. شکلات خوشمزه و معروف نوتلا که خیلیها برای آن سر و دست میشکنند، در کشور ایتالیا تولید شده و داستانش از سال ۱۸۰۶ میلادی شروع شده است. وقتی در آن زمان قیمت شکلات سر به فلک کشیده شده بود، تورینو با ترکیب فندق و کاکائو مادهای بسیار خوشمزه ساخت که نوتلا نام گرفت. از آن دوران به بعد این شکلات محبوب به وفور در دسترس مردم بود و از آن به عنوان شکلات صبحانه و برای تهیه کوکی، بستنی مورد مصرف قرار میگرفت. حالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه یک مدل کوکی خوشمزه با نوتلا را به شما آموزش دهیم.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه کوکی های نرم و خوشمزه شکلاتی
مواد لازم برای تهیه کوکی نوتلا خانگی
آرد چند منظوره................. یکونیم فنجان
پودر کاکائو ...................نصف فنجان
جوش شیرین............ یک قاشق چایخوری
نمک............. نصف قاشق چایخوری
کره بدون نمک.................... در حال ذوب هشت قاشق غذاخوری
نوتلا.................. سهچهارم فنجان
شکر دانه ریز............. یکسوم فنجان
شکر قهوهای........... یکسوم فنجان
تخم مرغ................ بزرگ یک عدد
آب ...............دو قاشق غذاخوری
عصاره وانیل.................... یک قاشق چایخوری
بیشتربخوانید:
کوکی هل ،شیرینی با عطر و طعم دلپذیر
مواد لازم برای تهیه سس روی کوکی
پودر قند......... یک فنجان
وانیل ..............نصف قاشق چایخوری
شیر کمچرب................... دو قاشق غذاخوری
رنگ خوراکی زرد ..................به مقدار لازم
رنگ خوراکی قرمز............... به مقدار لازم
طرز تهیه کوکی نوتلا خانگی
پیش از این طرز تهیه کوکی شکلاتی را به شما آموزش داده بودیم، اما کوکی نوتلا یک شیرینی بینظیر است. برای شروع فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و روی سینیهای فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
در فاصله گرم شدن فر، آرد، پودر کاکائو، جوش شیرین و نمک را داخل یک کاسه کوچک مخلوط کنید. سپس آنها را الک کنید تا هیچ توده درشتتری لابهلای مواد نباشد.
در این مرحله کره نرم شده و نوتلا را داخل یک کاسه ریخته و خوب هم بزنید تا حالت کرمی یکدست و نرم شود. شکر دانه ریز و شکر قهوهای را اضافه کنید و اگر در دسترس دارید، با همزن برقی دور کند به همزدن ادامه دهید. در ادامه تخم مرغ، آب و عصاره وانیل را اضافه کنید و با همان دور کند همزن، مواد را با هم مخلوط کنید.
مخلوط آرد را که قبلا آماده کردیم، به مواد اضافه کنید. تا زمانی که خمیر شروع به جمع شدن و آرد ترکیب شود، مواد را با همزن دور کند بزنید.
از خمیر به دست آماده به کمک دست گلولههایی با قطر سه سانتیمتر بسازید و به کمک کف دست پهنشان کنید. کوکیها را روی سینی فر با فاصله از هم بچینید و سینی فر را حدود هشت تا ۱۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کوکیها بپزند. سپس سینی را بیرون بیاورید تا کوکیها خنک شوند. با مابقی مواد هم کوکی درست کنید و داخل فر بگذارید تا بپزند.
نوبت آماده کردن سس روی کوکیها است. پودر قند، وانیل و شیر را با هم مخلوط کنید تا پودر قند کاملا حل شود. نصف سس به دست آمده را کنار قرار دهید و نصف دیگر را با رنگ خوراکی قرمز و زرد ترکیب کنید تا رنگ نارنجی به دست بیاید. اگر تمایل دارید سس رنگ بیشتری داشته باشید از مقدار رنگ بیشتری استفاده کنید.
وقتی کوکیها کاملا خنک شد، سسها را به طور جدا داخل یک کیسه فریزر بریزید. گوشه کیسهها را سوراخ کنید و سس را به طور اریب روی کوکیها بریزید. بگذارید تا کوکیها حدود بیست دقیقه کنار بمانند تا سس روی آنها خودش را بگیرد. نوش جان!
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه برساق ، شیرینی محلی سنندج
قیقاناق یا خاگینه تبریز + طرز تهیه
تارت خرما و زردآلو ؛ یک عصرانه مقوی
چند نکته
میتوانید به جای نوتلا از کرم شکلاتی دیگری مثل سوربن استفاده کنید.
اگر تمایل داشتید رنگ سس بیشتر شود، رنگ خوراکی بیشتری استفاده کنید.
میتوانید روی کوکیها مقداری فندق خرد شده بریزید.
در صورتیکه تمام مواد را قبل از استفاده الک کنید، بافت کوکیتان نرمتر و بهتر خواهد شد.
منبع: کتاب کاله