بیشتربخوانید:
پاستیل خانگی را با این دستور متفاوت درست کنید
مواد لازم
پودر ژله: ۱ بسته (با طعم دلخواه خودتان)
پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
گلوکز: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
آب سرد: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
طرز تهیه
برای درست کردن پاستیل خانگی ابتدا باید پودر ژله، ژلاتین و آب سرد را با هم مخلوط کنید. وقتی که ژلاتین و پودر ژله کاملا در آب سرد حل شدند شکر و گلوکز را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مخلوط به دست آمده را به روش بنماری روی بخاری کتری یا سماور قرار دهید و مرتب هم بزنید تا رنگ ژله شفاف شود و کف سفیدی روی آن تشکیل شود. حتما این کف سفید از روی ژله بردارید تا رنگ پاستیلها را کدر نکند. وقتی که مایه پاستیل یکدست و روان شد آن را از روی حرارت بردارید.
بهتر است پاستیل را با قالب سیلیکونی درست کنید. برای این کار کف و دیوارههای قالب سیلیکونی را با کمی روغن مایع چرب کنید و مایه ژلهای پاستیل را در قالبهای سیلیکونی بریزید. قالب را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال و سپس ۱۵ دقیقه در فریزر بگذارید.
سپس پاستیلها را از قالب سیلیکونی جدا کنید. اگر قالب را کمی چرب کرده باشید پاستیل به راحتی از قالب جدا میشوند. ممکن است در ابتدا پاستیلها کمی چسبناک باشند، اما اگر به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید دقیقا پاستیل بازاری خواهید داشت.
بیشتربخوانید:
پاستیل انار؛ یک خوراکی سالم یلدایی
فوت و فنهای طرز درست کردن پاستیل خانگی
*به مایه پاستیل میتوانید گلوکز اضافه نکنید، اما در آن صورت نباید انتظار یک پاستیل حرفهای داشته باشید. گلوکز باعث حالت کشسانی پاستیل میشود و حتما باید اضافه شود. اگر میخواهید پاستیل بدون گلوکز درست کنید باید به همان میزان عسل اضافه کنید که البته باز هم آن حالت کشسانی را به پاستیل نمیدهد.
*پاستیل خانگی را در ظرف دربدار به مدت یک ماه میتوانید در یخچال نگهداری کنید.
*برای درست کردن پاستیل نوشابهای، پاستیل با آب پرتقال یا پاستیل ترش با آب لیموترش میتوانید به جای پودر ژله از این نوشابه، آب پرتقال یا آب لیموترش یا هر میوه ترش دیگری مثل انواع توت و بری و آب انار یا آب آلبالو استفاده کنید. در این صورت باید مقدار بیشتری پودر ژلاتین استفاده کنید.
*گلوکز مایع و قالب سیلیکونی را از مغازههای فروش لوازم قنادی تهیه کنید.
منبع: مجله کوروش