افسانه ظروفی
کلمه گراهام به معنی انواع نان، بیسکویت و یا کیکهایی است که با آرد سبوسدار تهیه میشوند و ابداع آن از سوی دکتر سیلوستر گراهام (Sylvester Graham) برای اولین بار در 1880 میلادی صورت گرفت.
وی به مصرف غذاها و خوراکهای طبیعی معتقد بود و آرد سبوسدار را برای تهیه انواع بیسکویت و نان و بطور کلی خوراکیها، توصیه میکرد.
تولید انبوه این کراکر به دوران معاصر برمیگردد و از آن به عنوان اسنک در میان وعده استفاده میشود.
گفتنی است که از این کراکر برای پایه انواع اسلایس و چیزکیک در صنعت قنادی بهره میگیرند.
مواد لازم برای حدود 16 عدد
آرد کامل گندم (سبوسدار) 100 گرم
آرد نول 70 گرم
شکر قهوهای (نرم) 70 گرم
بیکینگپودر یکچهارم قاشق چایخوری
نمک یکچهارم قاشق چایخوری
کره سرد (خرد کرده) 100 گرم
عسل 1 قاشق سوپخوری
شیر 2 قاشق سوپخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
روش تهیه کراکر گراهام
هر دو آرد را با هم مخلوط و الک کنید و در کاسه دستگاه غذاساز بریزید.
آنگاه شکر قهوهای، بیکینگپودر و نمک را بیفزائید و دستگاه را روشن کنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
سپس کره را افزوده و دوباره دستگاه را روشن کنید تا مواد به شکل خرده نان درآید.
حالا عسل، شیر و دارچین را بیفزائید و دستگاه را روشن کنید تا این مخلوط خمیر شود.
اکنون خمیر را بین دو کاغذ روغنی قرار دهید و در حدود یک ساعت در یخچال بگذارید.
آنگاه خمیر را دو قسمت کنید و هر قسمت را بین دو کاغذ روغنی به اندازه 25×35 سانتیمتر باز کنید.
مراقب باشید که خمیر بطور یکنواخت باز شود.
سپس کاغذ روی خمیر را بردارید و با برشگر مناسب و یا چاقوی تیز، خمیر را به اندازههای 5/5 ×12/5 سانتیمتر برش دهید ولی آن را از کاغذ جدا نکنید!
خمیر را همراه با کاغذ زیرین آن به سینی شیرینیپزی منتقل کنید و سینی را نیم ساعت در یخچال نگه دارید.
اینک روی هر خمیر را با چنگال و یا خلال چوبی سوراخ سوراخ کنید تا هنگام پختن روی کراکر صاف و یکنواخت بماند و پف نکند!
همچنین برای زیبایی بیشتر کراکر، میتوانید خطوطی به شکل + روی خمیر ترسیم کنید.
حالا کراکر را به مدت تقریبی 12-15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
کراکر گراهام پس از پختن، میباید کاملا ترد و شکننده باشد.
همینکه کراکر را از فر بیرون آوردید، خطوط برش را دوباره تکرار کنید ولی کراکر را تا خنک شدن کامل، از سینی جدا نکنید!
اکنون میتوانید کراکر گراهام را برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی بچینید.
یادآوری
کراکر گراهام در ظرف در دار تا یک هفته قابل نگهداریست.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
ویژگیها و ارزش غذایی کراکر