افسانه ظروفی
مواد لازم برای حدود 1 لوف
آرد مخصوص نان (آرد قوی) 400 گرم
نمك یك قاشق چایخوری
شكر قهوهای یا عسل 2 قاشق سوپخوری
آب ولرم 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
شیر كم چرب ولرم 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
پودر مایه خمیر 7 گرم (حدود 2 قاشق چایخوری)
كرهی آبكرده 30 میلیلیتر (2 قاشق سوپخوری)
پیاز ریز خرد كرده 1 عدد کوچک
پنیر چدار یا گودا (رنده كرده) 170 گرم
پپرونی حدود 100 گرم
روش تهیه نان پنیر و پپرونی
آرد، نمك و شكر را در كاسه مناسبی بریزید و در وسط آن حفرهای بسازید.
آنگاه آب، شیر و مایه خمیر را با هم مخلوط كنید و آن را همراه با كره، درون آرد بریزید و هم بزنید تا مواد خمیر شود.
سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید و پیاز را به آن بیفزائید.
حالا دوباره خمیر را ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را به شكل توپ درآورید.
اكنون خمیر را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در حدود یك ساعت، در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دوبرابر شود.
آنگاه هوای داخل خمیر را با فشار دست بگیرید و روی سطح آرد پاشیده، به اندازهی 20 × 30 سانتیمتر، باز كنید اینك پنیر را رویش بپاشید و ورقههای پپرونی را روی پنیر بچینید.
سپس خمیر را از عرض آن رول كنید و دو سرش را به زیر تا نمائید تا پنیر از خمیر بیرون نریزد!
حالا خمیر را در قالب چربكرده به اندازه 12/5×22/5 سانتیمتر بگذارید، رویش را بپوشانید و بگذارید حجم خمیر دو برابر شود و قالب را پر كند.
اكنون با تیغ مخصوص و یا چاقوی تیز، برشهایی روی خمیر ایجاد کنید و نان را به مدت تقریبی 40-45 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
یادآوری
چنانچه خمیر خشك بود، اندكی آب و چنانچه بیش از حد چسبنده بود، قدری آرد به آن بیفزائید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
نان کدو سبز
نان دو رنگ
آموزش پخت انواع نان
آموزش نان