از انواع میوه میتوان مرباهای خوشمزه و متنوعی تهیه کرد و بر سر سفره صبحانه از عطر دلچسب آنها لذت برد. مربای آلبالو و بالنگ و توت فرنگی از جمله مرباهای پرطرفدار هستند که جایگاه خاصی در سفره صبحانه ما ایرانیها دارند؛ اما در این میان مرباهای خوشعطری مانند مربای به و گل سرخ و یا مربای لیمو ترش جزء مرباهای بسیار خوشعطری هستند که طرفداران زیادی دارند. از اینرو در این مطلب طرز تهیه مربای خاص و خوشعطر لیموترش را برای شما آماده کردهایم؛ با ما همراه باشید.
مربای لیمو ترش بدون پخت
مواد لازم | |
لیمو ترش | نیم کیلو |
شکر | به مقدار لازم |
چوب دارچین | چند تکه |
هل سبز | 2 الی 3 عدد |
روش تهیه
لیمو ترشها را شسته و به خوبی خشک کنید؛ سپس آنها را به صورت حلقههای نازک برش داده و هسته آنها را با نوک یک چاقو جدا کنید.
حلقههای لیموترش را به ترتیب در داخل یک ظرف شیشهای به صورت لایهای روی هم بچینید و در لابه لای آنها مقداری شکر بریزید.
تکههای چوب دارچین و هل را نیز به آنها اضافه کنید. (دقت داشته باشید که تمام شیشه شما باید از لیمو ترشها پر شود.)
در انتهای شیشه، مقداری شکر ریخته و درب شیشه را محکم ببندید.
شیشه مربا را به مدت چند روز جلوی نور مستقیم آفتاب بگذارید؛ اگر بعد از گذشت چند روز، سر شیشه مربا خالی شد، مجددا مقداری شکر به آن اضافه کنید.
تقریبا بعد از گذشت یک ماه، مربای شما آماده است.
نوش جان ...
نکات مهم: در تهیه این مربا، استفاده از دارچین و هل ضروری نبوده و میتوانید تنها از عطر دلچسب لیموها لذت ببرید. همچنین شایان ذکر است که این معجون خوشمزه را میتوانید به جای قند، در کنار چایی سرو کنید.
مربای لیمو ترش با پخت
مواد لازم | |
لیمو ترش سالم و ریز | نیم کیلوگرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
آب | 3 پیمانه |
آبلیمو | 3 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه
به کمک یک چاقوی تیز، لیموها را چهارقاچ کرده و هسته آنها را خارج کنید.
در یک قابلمه مقداری آب ریخته و روی حرارت بگذارید.
لیموترشهای برش زده را در قابلمه ریخته و به مدت 5 دقیقه اجازه دهید تا بجوشد.
سپس لیموترشها را از قابلمه خارج کرده، آب قابمله را عوض کنید و لیموها را مجددا در قابلمه آب ریخته و روی حرارت بگذارید.
مراحل بالا را برای گرفتن تلخی لیموها، سه بار تکرار کنید.
سپس شکر و آب را مخلوط کرده و به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید، تا بجوشد.
حال لیموترشها و آبلیمو را به شهد شکر اضافه کنید و اجازه دهید که لیموها کاملا شفاف شوند و مربای شما به قوام برسد.
بعد از آماده شدن مربا، آن را درون یک شیشه تمیز ریخته و بگذارید کاملا خنک شود.
نوش جان ...
نکات تکمیلی: در حین پخت این مربا، اگر لیموها زیاد پخته شوند، له خواهند شد و مربای شما طعم و ظاهر خوبی نخواهد داشت. همچنین توجه داشته باشید که شما میتوانید به جای اینکه سه بار مرحله جوشاندن لیمو را تکرار کنید، از قبل لیموها را 24 ساعت در داخل آب سرد بخیسانید، چند بار آب آن را عوض کرده تا تلخی لیموترشها کمتر شود.
طرز تهیه مربای پوست لیمو ترش
فواید و خواص پوست لیمو ترش باعث شده تا از پوست این میوه خوشعطر نیز خوراکیهای خوشمزهای مانند مربای پوست لیموترش تهیه شود. در این قسمت دستور این مربای خوشعطر و مفید آورده شدهاست.
مواد لازم | |
پوست لیمو ترش | 1 کیلوگرم |
آب | 1/5 لیوان |
شکر | 500 گرم |
دانه هل | 1 قاشق مرباخوری |
آبلمیو | 1 قاشق سوپخوری |
روش تهیه
لیموها را از وسط نصف کنید و آب و تفالههای لیمو را از داخل پوست آن جدا کنید.
پوست لیموها را به مدت 24 ساعت در آب سرد قرار دهید و در این مدت 3 الی 4 بار آب درون ظرف را عوض کنید.
بعد از گذشت 24 ساعت، پوست لیموها را در آب گرم ریخته و بجوشانید.
بعد از گذشت 15 دقیقه، آب درون ظرف را خالی کرده و مجددا درون آن آب ریخته و برای دومین بار پوست لیموها را بجوشانید. ( 4 بار این کار را انجام دهید تا کاملا تلخی لیمو گرفته شود؛ اگر تلخی پوست لیموگرفته نشد، میتوانید بیشتر آن را بجوشانید. )
پس از طی کردن این مراحل، پوست لیموهای پخته شده را در داخل صافی ریخته تا آب آنها کاملا گرفته شود.
آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا محلول غلیظ شود.
سپس پوست لیموها را درون محلول ریخته و بگذارید به قوام برسد.
در پایان دانه هل و آبلمیو را به مربای خود اضافه کنید و بعد از حدود 10 دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.
نوش جان ...
نکته: برای تهیه این مربا، بهتر است از لیموهای ریز و پوست نازک استفاده شود. همچنین دقت کنید که این مربا بیشتر از 10 دقیقه نباید روی حرارت باشد، زیرا موجب جمع شدن و سفت شدن پوست لیموها خواهد شد.
سخن آخر
در این مطلب طرز تهیه مربای لیموترش و همچنین مربای پوست لیموترش آورده شد؛ امیدواریم این مرباها را تهیه کرده و در تمامی فصول از عطر لیمو بر سر میز صبحانه خود لذت ببرید.