-
مواد لازم برای شیرینی گوش فیل
-
- تخم مرغ 3 عدد
- شیر یا ماست 1/2 لیوان
- روغن یا کره 5 قاشق غذاخوري
- بيكينگ پودر 1 قاشق چایخوري
- آرد 500 گرم
- نمک مقداری
- برای شربت گوش فیل:
- شکر ۳ لیوان
- آب ۱ لیوان
- گلاب ۱/۴ لیوان
- زعفران دم شده ۲ قاشق چایخوری
- آبلیمو ۱/۲ قاشق چایخوری
مثلا در شهر اصفهان آن را در همه فصل ها همراه با دوغ سرو میکنند و حتی مغازه هایی هست که فقط گوش فیل و دوغ میفروشند.
در بین شیرینی هی ماه رمضان، گوشفیل یکی از جذابترین هاست. خمیر این شیرینی را میتوانید به شکل مربع های ساده برش بزنید. یا از خلاقیتتان استفاده کنید و آن را به صورت طرح های مختلف در بیاورید. به این ترتیب گوشفیل مجلسی خواهید داشت. برای درست کردن گوش فیل حداقل از سه ساعت قبل برنامه ریزی کنید. چون خمیر باید برای آماده شدن، دو ساعت بماند. شربت هم اهمیت زیادی در کیفیت شیرینی های شربتی دارد. به خصوص برای گوش فیل اگر شربت زیاد غلیظ باشد شکرک میزند و اگر رقیق باشد به سرعت تردی اش را از دست میدهد. تهیه گوش فیل ماه رمضان نیاز به کمی تمرین و تجربه دارد بنابر این، بهتر است برای بار اول، مقدار مواد را نصف کنید.
مرحله اول:برای تهیه شربت، آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و تمام شکر حل شود. زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از چند جوش و کمی غلیظ شدن شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. در زمان افزودن گوش فیل شربت باید ولرم باشد.
مرحله دوم:
در کاسه ای ماست یا شیر، تخم مرغ ، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و خوب هم بزنید سپس روغن و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی تهیه شود. روی خمیر را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 ساعت خمیر را استراحت دهید.
خمیر گوشفیل ها را پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید. روغن را داغ کنید و گوش فیل ها را در روغن بیندازید تا کامل پف کند و یک طرف که برشته شد آنرا برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود. حرارت را متوسط کنید تا گوش فیل ها نسوزند.
مرحله چهارم:
پس از سرخ شدن گوش فیل ها را به همان صورت داغ داخل شیره بیاندازید و پس از 5 تا 10 دقیقه از شیره خارج کنید و داخل صافی قرار دهید تا شیره اضافی اش خارج شود. سپس روی آن را به شکل دلخواه با خلال یا پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید. پس از خنک شدن سرو کنید.
نکات تهیه گوش فیل ماه رمضان:
– مقدار آرد لازم برای تهیه گوش فیل دقیق مشخص نیست. در واقع این بستگی به جنس آرد دارد. پس به تدریج آرد را اضافه کنید و ورز بدهید تا زمانی که خمیر نرم و لطیف شود ولی به دست نچسبد.
– اضافه کردن آرد زیاد به گوشفیل باعث میشود موقع سرخ کردن پف نکند.
– اگر روغن سرد باشد خمیر پف نخواهد کرد.
– شربت گوش فیل باید غلیظ باشد چون اگر شربت رقیق باشد گوشفیل زود نرم و بیات میشود.