سحر سامانی
مواد لازم كیك گلابی و لیمو
برای 18 نفر
آب 750 میلی لیتر{3 پیمانه}
شكر 180 گرم
گلابی 3 عدد
لیمو ترش 2 عدد
اسانس وانیل یك چهارم قاشق چایخوری
كره نرم 65 گرم
تخممرغ 1 عدد
آرد 260 گرم
بیكینگ پودر سه چهارم قاشق چایخوری
بیكینگ سودا یك دوم قاشق چایخوری
نمك یك چهارم قاشق چایخوری
ماست 250 میلی لیتر {1 پیمانه}
پودر شكر برای تزئین به میزان لازم
روش تهیه كیك گلابی و لیمو
آب و 60 گرم از شكر را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت بجوشانید. آنگاه گلابیها، پوست یكی از لیموها و وانیل را بیفزائید، در قابلمه را بگذارید و گلابی را 5 دقیقه با حرارت متوسط بپزید. سپس گلابیها را از شربت درآورید و كنار بگذارید تا خنك شوند. حالا كره و باقیمانده شكر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود.
اكنون تخممرغ را بیفزائید و مخلوط كنید. آنگاه آرد، بیكینگ پودر، بیكینگ سودا و نمك را با هم مخلوط كنید و كنار بگذارید. حالا پوست لیموی باقیمانده را رنده كنید و آب هر دو لیمو را بگیرید. سپس پوست لیمو، آب لیمو و ماست را با هم مخلوط كنید و آن را همراه با مواد خشك بهطور یك در میان به مایه تخممرغی افزوده و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید. اینك ته گلابیها را ببرید و صاف كنید تا در قالب بایستند و آنها را در آرد بغلتانید تا به مایه كیك بچسبد. اكنون قالب لوف را به اندازهی 5/12× 5/ 22 سانتیمتر چرب كنید و مایه فراهم كرده كیك را درون قالب بریزید و گلابیها را با فاصله از یكدیگر، در مایهیكیك قرار دهید.
اینك كیك را به مدت تقریبی 55 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 180 درجهی سانتیگراد بپزید. سپس كیك را از فر درآورید و پس از 5 دقیقه كیك را از قالب خارج كنید و روی پنجره سیمی قرار دهید تا خنك شود. حال كیك را برای پذیرائی، در ظرف زیبائی بگذارید و با پودر شكر بیارائید.