مژگان فرهنگ
مواد لازم برای 15برش
قیسی، ریز خردكرده 180 گرم
شكر ریز 50 گرم
آب پرتقال 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
آب 60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
پوست پرتقال رنده كرده 1 قاشق سوپخوری
گردوی خردكرده 30 گرم
خمیر فیلو 20×30 سانتیمتری 6 ورق
كره آبكرده 2 قاشق سوپخوری
پرك بادام 30 گرم
روش تهیه اِشترودل زردآلو و گردو
قیسی، شكر، آب پرتقال و آب را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر آب شود. آنگاه این مخلوط را 15 دقیقه بجوشانید تا قیسی نرم شود و آب موجود در ظرف تبخیر گردد. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و بگذارید در دمای محیط قدری خنك شود.
حالا پوست پرتقال و گردو را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون نایلونی روی میز كار بگذارید و یك ورق خمیر فیلو رویش بگذارید و روی خمیر كره بمالید. به همین ترتیب خمیرها را روی هم بگذارید و كره بمالید. اینك مخلوط قیسی را روی خمیر بریزید و به كمك پالت صاف كنید.
مراقب باشید كه مخلوط قیسی 2 سانتیمتر از اطراف خمیر فاصله داشته باشد. آنگاه خمیر را از طول رول كنید و رویش كره بمالید و برشهای كم عمقی روی آن ایجاد كنید. اشترودل را در سینی چربكرده شیرینیپزی بگذارید و به مدت تقریبی 15- 18 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. همینكه اشترودل كاملاً خنك شد، آن را از روی خطوط برش ایجاد كرده، ببرید و برای پذیرائی در ظرف زیبایی بچینید.