به نظر من تا به حال هرچه روش برای پخت مرغ دیده یا شنیدهاید کنار بگذارید، دستکم برای یک مدت کوتاه. مرغ را میتوان به روشهای مختلف و با مواد غذایی متنوع پخت. مرغ را به صورت آپز، سرخ کرده، اکبر جوجه، با رب، بدون رب، با زعفران، با کره یا روغن و با سبزیجات گوناگون تهیه میکنند. حتما تعجب میکنید اگر بدانید که میتوانید با کمک همین دوغهای نوشیدنی خوشمزه هم مرغ بپزید آن هم چه مرغی! مطمئن باشید در دهانتان آب میشود و طعمش را هرگز فراموش نمیکنید. پس تا اطلاع ثانوی همه روشهای پخت مرغی را که در ذهن دارید، فراموش کنید و با ما همراه شوید تا با روشی بسیار آسان و مواد غذایی در دسترس این مرغ ویژه با طعم رویایی را تهیه کنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه خورشت کله گنجشکی ؛ غذای اصیل ایرانی
مواد لازم
ران مرغ: 3 تکه
بطری کوچک دوغ یک نفره: 4 عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه جیب تاجر؛ فینگرفود ساده، جذاب !
طرز تهیه
اول بگویم که پخت این مرغ خیلی راحت است و نیاز به صرف زمان زیادی ندارد. برای شروع کره را به دمای محیط برسانید و داخل ماهی تابه بگذارید تا با حرارت ملایم آب شود. حواستان باشد کره را نسوزانید! وقتی کره آب شد، تکههای مرغ را داخل کره قرار بدهید و اجازه بدهید تا با حرارت متوسط هر دو طرف مرغ سرخ شود. بعد مرغ سرخ شده را از ماهی تابه خارج کنید و داخل یک قابلمه بچینید. در این مرحله بطریهای دوغ را داخل قابلمه خالی کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و صبر کنید دوغ به جوش بیاید. در این مرحله حتما شاهد کفهای زیادی خواهید بود که روی سطح قابلمه جمع شدهاند. حتما کفها را بگیرید و بعد نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. درب قابلمه را ببینید و سی دقیقه زمان بدهید تا مرغ بجوشد. بعد از این مدت زمان زعفران دم کرده را اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید تا مرغ کم کم بپزد و سس داخل قابلمه غلیظ شود. حالا مرغ دوغی بینهایت خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید آن را با کره زعفرانی میل کنید. این مرغ خوشمزه را از دست ندهید، از ما گفتن بود!
بیشتربخوانید:
طرز تهیه کوکوی قارچ
نکات مهم
1ـ یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست.حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
2ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
بیشتربخوانید:
فوت و فن پخت استانبولی پلوی خوشمزه