ترش تره غذای گیلانی بدون گوشت که به طور معمول با پلو یا در کنار ماهی کولی سرخ شده سرو می شود.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه خورش افشاری
مواد لازم ترش تره یا ترشی تره گیلانی
مواد لازم | میزان لازم |
برنج ایرانی | ۴ قاشق غذاخوری |
اسفناج تازه | ۱ کیلو گرم |
سبزی (تره، جعفری، گشنیز و کمی نعناع) | ۵۰۰ گرم |
روغن | به میزان لازم |
آرد (اختیاری) | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۴-۶ حبه |
تخم مرغ | ۳ عدد |
آب نارنج یا آبغوره | ۱/۲ پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه ترش تره گیلان
ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک مخلوط کنید. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
سبزیها را نیز پاک کرده و بشویید. پس از آنکه آب سبزیها خشک شد، آنها را خرد کنید.
نصف سیر را له کنید و سپس در یک قابلمه سرخ کنید. به آن سبزی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.
مخلوط سیر و سبزی تفت داده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید. همچنین، اسفناجها را بزرگتر از سبزیها خرد کنید و به خورشت اضافه کنید.
اگر آب خورشت زیاد بود، حرارت را بیشتر کنید تا آب تبخیر شود. به تدریج نارنج یا رب نارنج را به خورشت اضافه کنید و آن را بچشید تا ترشی آن مطلوب شود.
در پایان پخت خورشت، سیر له شده با کمی زردچوبه و روغن تفت داده و به همراه تخم مرغ و مقداری نمک به خورشت بیفزایید و هم بزنید. پس از چند جوش، خورش را از حرارت بردارید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه اناربیج گیلانی با مرغ
نکاتی برای خوشمزه تر شدن ترش تره
ترشی اصلی این غذا آب نارنج است، اما در صورتی که آب نارنج در دسترس نیست، میتوانید از آبغوره یا آب لیمو ترش نیز استفاده کنید.
میزان ترشی این غذا به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کمتر یا بیشتر کنید.
میتوانید مثل میرزاقاسمی، تخممرغ را در مراحل پایانی پخت، داخل خورشت بشکنید و هم بزنید، در این صورت سیر را با کمی سبزیجات تفت داده و به خورشت اضافه کنید.
اگر از روشی که در اینجا توضیح داده شد استفاده کردید و تخممرغ را با سیر و نمک مخلوط کردید، هنگام اندازهگیری نمک، مراقب باشید که غذا شور نشود.
در صورتی که سبزیجات محلی گیلانی در دسترس نیستند، میتوانید به طور کلی از اسفناج استفاده کنید، که در این صورت همچنان خورشتی خوشمزه خواهید داشت. در صورت تمایل، میتوانید چند عدد گوجهسبز نیز به خورشت اضافه کنید.
بیشتربخوانید:
نکات تکمیلی در مورد ترش تره گیلانی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
ترش تره گیلانی را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
بیشتربخوانید:
طرز تهیه شامی گیلانی ؛ تجربه طعمی جدید