Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:47

25
اردیبهشت
طرز تهیه خورش ملاقورمه؛ غذای سنتی شمالی

طرز تهیه خورش ملاقورمه؛ غذای سنتی شمالی

خورش ملا قورمه شمالی یک غذای سنتی و خوشمزه شمالی است که با بادمجان و بدون گوشت تهیه می‌شود. در این مطلب شما را با دستور تهیه این خورش آشنا می‌کنیم.

خورش ملاقورمه شمالی یکی از غذاهای محلی گیلان است که بدون گوشت تهیه می‌شود و روش پخت بسیار ساده‌ای دارد. می‌توانید این خورش گیاهی و ساده را همراه نان یا برنج میل نمایید. 

خورش ملا قورمه شمالی با انار

مواد لازم برای ۴ نفر  

بادمجان ۱ کیلوگرم
گوجه ۵ یا ۶ عدد
جعفری و نعنای ساطوری شده ۱ پیمانه ( نعنا نصف جعفری )
پیاز ۱ عدد
آبغوره به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم
انار ترش به مقدار دلخواه
زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه

بادمجان‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید و حدود ۱ – ۲ ساعت در آب نمک خیس کرده تا مزه تلخ آن گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ شدن مصرف کند. سبزی‌ها را بشویید و آبکش کنید و سپس ساطوری نمایید. پیاز را خرد کرده در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید. 

بادمجان را آبکش کرده به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. یک پیمانه از سبزی ساطوری شده اضافه کرده مخلوط کنید. گوجه فرنگی را نگینی خرد کرده یا رنده کنید و به تابه بیفزایید. انار ترش ، نمک و فلفل را اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا بادمجان کاملا بپزد و آب گوجه کشیده شود.

 

 

 

خورش ملاقورمه با تخم مرغ

مواد لازم 

بادمجان نگینی خرد شده ۶ عدد (۶۶۰ گرم )
نمک و فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
سیر کوبیده شده  ۴ حبه ( ۲۰ گرم )
زردچوبه پودر شده  ۱ قاشق چای‌خوری ( ۳ گرم )
 سبزی خرد شده شامل جعفری و گشنیز  از هر کدام ۱۰۰ گرم و نعناع ۵۰ گرم
پیاز داغ  ۴/۱ پیمانه ( ۱۲ گرم )
گوجه ‌فرنگی فیله و خرد شده ۴ عدد ( ۴۰۰ گرم )
چوب دارچین  ۲ تکه
آب غوره  ۴/۱ پیمانه ۴۰ میلی ‌لیتر
تخم‌ مرغ ۴ عدد ( ۲۲۰ تا ۲۴۰ گرم )

 

طرز تهیه

بادمجان ها را نمک بزند و یک ساعت در ابکش بگذارید تا تلخی آن گرفته شود سپس بشویید و خشک کنید و در روغن سرخ کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه‌اش گرفته شود. سیر را با کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کرده ۱ دقیقه دیگر تفت دهید. سبزی را اضافه کرده ۲ دقیقه دیگر تفت دهید. 

پیازداغ، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و مقداری آب را به تابه اضافه کنید و در تابه را بگذارید حدود ۲ ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در نیم ساعت آخر، بادمجان، چوب دارچین و آبغوره اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد. تخم مرغ‌ها را روی مواد بشکنید و در ظرف را بگذارید و ۲ دقیقه زمان بدهید تا تخم مرغ بپزد.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه خورش افشاری

 

 

 

خورش ملاقورمه شمالی با رب گوجه فرنگی

مواد لازم

بادمجان دو عدد
پیاز  یک عدد
جعفری و نعنای خشک  ( مقدار جعفری دو برابر نعنا باشد ) به میران دلخواه
گوجه فرنگی دو عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
آبغوره به میزان دلخواه

 

 

طرز تهیه

بادمجان را پوست کنده نگینی خرد کنید و در آبکش بریزید و رویشان نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت بشویید و آبکش کنید. پیاز را نگینی خرد کرده با کمی روغن تفت دهید. بادمجان‌ها را به پیاز اضافه کرده تفت دهید. سبزی خشک را اضافه کنید و تفت دهید. گوجه را نگینی خرد کرده اضافه کنید.  رب گوجه فرنگی و آبغوره را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید با حرارت ملایم بپزد. 

هنگام سرو می‌توانید کمی گردوی خورد شده روی خورش بپاشید. در صورت تمایل می‌توانید ۲ عدد کدو سبز نگینی شده را هم با بادمجان تفت دهید. 

 بیشتربخوانید:

30 راز خوشمزه شدن خورش قیمه مجلسی

 

 

 

 

نکات لازم برای تهیه خورش ملاقورمه شمالی

نسبت جعفری به نعنا باید ۲ به ۱ باشد. 

به جای انار می‌توانید آبغوره بیشتری به خورش اضافه کنید.

در انتخاب پخت می‌توانید  ۲عدد تخم مرغ رویش بشکنید و بگذارید ببندد. 

در صورت تمایل می‌توانید هنگام تفت دادن پیاز ، ۲ حبه سیر هم به مواد اضافه کنید. 

 

برچسب ها: رب انار، غذای سنتی، خورش، بادمجان، سیر، جعفری، طرز تهیه، غذای شمالی تعداد بازديد: 166 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز