چلو گوشت یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ایرانی است که طرفداران زیادی دارد.این غذای خوشطعم یک انتخاب عالی برای مهمانیها و مجالس است و با سرو کردن آن میتوانید جذابیت سفرهی غذایتان را چند برابر کنید.
در این مطلب قصد داریم طرز تهیه چلو گوشت را به شما آموزش دهیم که حتما دوست خواهید داشت.
مواد لازم
مواد | مقدار |
آب جوش | دو و نیم پیمانه |
گوشت ران گوسفندی | یک کیلوگرم |
کره | ۵۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
پیاز متوسط | ۳ عدد |
میخک | ۳ عدد |
هل | ۲ عدد |
برگ بو | ۱ عدد |
چوب دارچین | ۱ عدد |
جوز هندی | نصف یک عدد |
فلفل دلمهای | نصف یک عدد |
پودر پاپریکای دودی | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
رب نارنج | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
خلال پسته | ۲ قاشق غذاخوری |
خلال بادام | ۲ قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
زرشک | نصف پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه درشت | به مقدار لازم |
مناسب برای: ۴ نفر
بیشتربخوانید:
زمان پخت: ۴ ساعت
طرز تهیه چلو گوشت
دو عدد پیاز متوسط یا یک پیاز بزرگ را درشت خرد کنید. ۵۰ گرم کره و مقداری روغن را داخل تابه بریزید. پیازها را با آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا سبک شوند.
یک کیلو گوشت گوسفندی با استخوان (ترجیحا ران گوسفند) را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. ۴ یا ۵ حبه سیر هم اضافه کنید. نصف یک عدد فلفل دلمهای را هم درشت خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
بیشتربخوانید:
دو و نیم پیمانه آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید تا دو ساعت گوشت تقریبا بپزد.
بعد از ۲ ساعت که گوشتها تقریبا پختند، گوشتها را خارج کرده و آب گوشت را از صافی عبور دهید و به پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید. سپس گوشتها را داخل سس قرار داده و مقداری زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا دو ساعت دیگر گوشتها در حرارت ملایم کاملا پخته و خورشت جا بیفتد.
نصف پیمانه زرشک را از ۱۵ دقیقه قبل در آب خنک خیس کنید و سپس آبکش کنید. داخل مقداری روغن با یک قاشق غذاخوری شکر در حد یک دقیقه تفت دهید.