مواد لازم
گوشت بي استخوان................... 2 كيلو
گندم پوست كنده نیم کوب..................۲۵۰گرم
پياز................ 5 تا 6 عدد
ماست................... 2 ليوان
گوجه فرنگي رنده شده.................. 2 عدد
سير رنده شده................. يك قاشق مربا خوري
زنجفيل رنده شده................... يك قاشق مربا خوري
ادويه هندي (گراماسالا)................. 3 قاشق مربا خوري
برگ نعنا ي تازه......................يك استكان
ليمو ترش تازه.................6 تا 7 عدد
زرد چوبه، نمك، فلفلسياه و فلفلقرمز................... به مقدار لازم
فلفل سبز...................... 1تا6 عدد
بیشتربخوانید:
طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت
طرز تهیه حلیم فوری
حلیم عدس؛ یک غذای بی نظیر خراسانی!
روشتهیه
مرحله ۱- پيازها را خلالي خرد كنيد. آنگاه نيمي از آنها را سرخ كنيد سپس گوشت را خرد کرده و شسته داخل آبكش بگذاريد تا آبش برود و پس از آن در ظرفي قرار داده و با ماست، پيازداغ، سير، زنجفيل رنده شده، ادوية هندي (گراماسالا )، زرد چوبه، نمك و فلفل را مخلوط كنيد و بگذاريد دست کم دو ساعت بماند (اگر اين مواد را شب قبل آماده كنيد و داخل يخچال بگذاريد و صبح بپزید خوش طعم تر خواهد شد)
بعد بگذاريد بپزد، هنگام پختن در قابلمه را نگذاريد تا ماست نبرد و مرتب هم بزنید تا ته نگيرد.
موقع پختن گوشت، كمي نعنا تازه و گوجهفرنگي رنده شده و فلفل سبز (بدلخواه) بیفزایید وقتي گوشتها كاملاّ پخته شد آنها را با گوشتكوب و يا همزن برقي كاملا له كنيد.
مرحله ۲- گندمها را از شب قبل خيس كنید و صبح بار بگذارید تا خوب بپزد آنگاه آنها را با گوشتكوب، يا همزن برقي كاملا له كنيد در آخر گندمها و گوشتها را مخلوط كرده و بگذاريد بپزد و جا بيفتد.
بیشتر بخوانید:
حلیم شیر ؛ یک صبحانه خوشمزه اصفهانی
یادآوری
از نعنا و پياز داغ و ليمو ترش براي تزئين استفاده كنيد.
از نظر همه همكاران ما اين غذا خيلي خوشمزه و مطلوب است. توصيه ميكنيم شما هم امتحانش كنيد.
منبع : شور و شیرین