مواد لازم برای6 نفر
گوشت گوسفندی تازه.....................500 گرم
پیاز...............یک عدد متوسط
روغن....................به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی...................به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی یا گوجه تازه رندیده...................2 تا 3 قاشق غذاخوری
آب..................حدود یک لیتر (4 پیمانه)
برنج.................700 گرم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه خورش مرغ و انار
روشتهیه
گوشت را خرد کرده و با پیاز که کمی طلایی شده خوب تفت دهید. به آن ادویه، نمک، فلفل و رب را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. سپس حدود 4 لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید گوشت خوب بپزد.
بعد از پخت گوشت، برنج شسته شده خیس خورده را به گوشت اضافه کرده و آب برنج را اندازه کنید.بعد از پختن برنج، آن را دم کنید. موقع دم کردن ابتدا زیر شعله را کمی زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم کنی بگذارید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه خورش اسپناساک؛ غذای بینظیر مازندرانی
یادآوری
اگر گوشت را همراه با رب خوب تفت دهید هم بوی خاص آن گرفته شده و هم خوشرنگ می شود.
نباید مقدار آب گوشت زیاد باشد زیرا برنج شل میشود. مقدار آب آن بستگی به مرغوبیت برنج دارد که میبایست در نظر گرفته شود.