مواد لازم
روغن زیتون بکر...............1 قاشق سوپخوری
فلفل دلمهای قرمز نگینی شده....................یکدوم پیمانه
فلفل دلمهای نگینی خرد شده...............یکسوم پیمانه
پودر آویشن.................یکدوم قاشق چایخوری
پیازچه خرد شده....................یکچهارم پیمانه سرخالی
گشنیز شسته و خرد شده.................یکچهارم پیمانه
ماست.................یکسوم پیمانه
شیر................یک پیمانه
آرد ذرت زرد..............1 پیمانه
آرد سفید گندم..............1 پیمانه
زیره سیاه کوبیده شده............1 قاشق چایخوری
رنده پوست لیموترش................2 قاشق چایخوری
نمک...............1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز................یکچهارم چایخوری
جوششیرین..................یک قاشق چایخوری
روغنمایع.................یکسوم پیمانه
شکر..................1 قاشق سوپخوری
تخممرغ درشت.................دو عدد(یا سه عدد کوچک)
آب لیموترش تازه................1 قاشق سوپخوری
بیشتر بخوانید:
نان بریوش + طرز تهیه
نان پوآچای شکلاتی
روشتهیه
روغن زیتون را در ماهیتابه متوسطی ریخته و به همراه فلفلهای دلمهای روی شعله متوسط به مدت 5 دقیقه تفت دهید و در این حین آویشن را نیز اضافه کنید، سپس پیازچه را اضافه و حرارت را خاموش کنید. مواد در ظرف دیگری ریخته و اجازه دهید خنک شوند و گشنیز را نیز به آن اضافه کنید(لازم است فلفلها تردی خود را حفظ کرده و کاملاً نرم نشوند).
قالب مربع 20 سانتیمتری را با قلممو چرب و آرد پاشی کنید. فر را روی 190 درجه سانتیگراد گرم کنید. ماست و شیر را در کاسه متوسطی با هم مخلوط کنید. آردها، زیره، رنده پوست لیمو، نمک، فلفل قرمز تند و جوششیرین را با هم مخلوط کنید. روغن مایع، شکر، تخممرغها و آبلیمو را با مفتول سیمی با هم مخلوط کنید و مخلوط آردها را به آن اضافه کرده و در حد یکدست شدن و باز شدن گلولههای آرد با مفتول سیمی هم بزنید. سپس مخلوط فلفل دلمهای را اضافه کرده و کمی با مواد مخلوط کنید. خمیر را که حالت شل دارد زیاد هم نزنید و در قالب ریخته و به طور یکنواخت پخش کنید و به مدت تقریبی 20 دقیقه طبخ کنید تا طلایی رنگ شود. آن را با سیخ چوبی امتحان کنید، اگر مواد به آن نچسبید، پخته است. نان را از فر و سپس از قالب خارج کرده و بصورت نیمگرم یا داغ به همراه سوپ یا در کنار خوراکهای مختلف سرو کنید. همچنین میتوانید کمی پنیر خامهای را با کمی نمک، فلفل قرمز، سبزیجات، ادویه دستور و لیموترش مخلوط کرده و کمی مایونز یا ماست خامهای به آن بیفزاید تا به حد دلخواه رقیق گردد و به عنوان کرم در کنار این نان برای میان وعده یا عصرانه مصرف کنید.
منبع : شور و شیرین