مواد لازم
لپه.........................یک دوم پیمانه، خیس کرده
کدوحلوایی پوست گرفته و خردشده500..................... گرم
روغن.....................به مقدار لازم
پیاز.......................یک عدد
گوشت چرخ کرده........................200 گرم
نمک و فلفل و زردچوبه.....................به میزان لازم
آرد....................به میزان لازم
گوشت گوسفند خورشی......................250 گرم
پیازداغ.........................2 قاشق سوپخوری
فلفل قرمز.......................به میزان لازم
زعفران..........................به میزان لازم
ادویه خورشی...................یک دوم قاشق چایخوری
ماست چکیده.........................350 تا 400 گرم
بیشتربخوانید:
روشتهیه
آبلپه را خالي کرده و بپزيد و بعد از آبکش کردن کنار بگذاريد. کدوها را نگيني خرد کرده و با مقدار کمي روغن سرخ کنيد و کنار بگذاريد. پياز را رنده کرده و با گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنيد و به صورت کوفتهريزه درآوريد. در يک سيني آرد بپاشيد و کوفتهريزهها را در آن گذاشته و کمي بغلتانيد تا به هم نچسبند. بعد با کمي روغن در يک تابه تفت داده و کنار بگذاريد.
گوشتهاي خورشي را در يک قابلمه تفت دهيد. پيازداغ را اضافه کنيد همراه با گوشت تفت دهيد تا آب آن کم شده و سرخ شود همراه با زردچوبه، نمک و فلفل با کمي آب، گوشت را بپزيد. تمام مواد آماده شده، گوشتخورشي، لپه، کدوحلوايي و کوفته ريزه را لابه لا در يک قابلمه روي هم بچينيد و روي آن کمي آب همراه با آب باقيمانده گوشت پختهشده، کمي زعفران و ادويه خورشي بريزيد و خورش را جا بيندازيد. وقتي خورش کمآب و جاافتاده شد، ته ظرف سرو غذا را ماست چکيده بماليد و خورش را روي آن بريزيد. روي خورش را نيز ماست چکيده بريزيد به صورتي که خورش در زير ماست پنهان شود و روي آن را تزيين کرده و همراه با نان يا برنج سرو کنيد.