به گزارش دلگرم ، آش دوغ بیشتر در مناطق استان اردبیل و منطقه آذربایجان شرقی و غربی پخته میشود و طرفداران بسیاری دارد.
آش دوغ در مناسبتهای مختلف نیز پخته میشود و در آن از حبوباتی مثل نخود و لوبیا، سبزیهایی مثل تره و سبزیهای کوهی و محلی، ادویه و دوغ استفاده میشود. همچنین آش دوغ را هم میتوان با سبزیجات و هم با گوشت قلقلی درست کرد.
ادویه آش دوغ چیست؟
دوغ یکی از اصلیترین اجزاء این نوع آش است. اما یکی از مهمترین چیزهایی که میتواند در طعم و عطر آش اثر بگذارد، ادویه است. اگر شما آش دوغ را با ادویه مخصوص آش دوغ درست کنید، خواهید دید که تا چه اندازه طعم آش شما متفاوت خواهد بود.
در واقع ادویه آش دوغ به شما کمک میکند تا آش تان طعمی شبیه به آشهای آماده بگیرد و بتوانید مانند آشپزهای حرفه ای، آش دوغ درست کنید. اما این ادویهها شامل چه چیزهایی است؟ در ادامه با ترکیبات ادویه آش دوغ آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید:
آش گشنیز
ترکیبات ادویه آش دوغ
قبل از اینکه شما را با ترکیبات ادویه آش دوغ آشنا نماییم لازم به ذکر است که در هر شهری با سبک متفاوتی آش دوغ پخته میشود و از ادویههای خاصی استفاده میشود، اما یکی از رایجترین ترکیباتی که برای ادویه این نوع آش استفاده میشود، ترکیبات زیر است.
زردچوبه برای ادویه آش دوغ
شاید کمتر غذایی را بتوان پیدا کرد که در آن زردچوبه نقشی نداشته باشد. معمولا در اکثر غذاها از زردچوبه به عنوان ادویه اصلی استفاده میشود. حتی در آشهای مختلف نیز این ادویه خوش رنگ و بو، نقش پررنگی دارد.
یکی از انواع آشهایی که از زردچوبه به عنوان ادویه در آن استفاده میشود، آش دوغ است. آش دوغ به دلیل داشتن دوغ فراوان، رنگ سفیدی به خود میگیرد و به همین دلیل، نیاز به ادویهای است که بتواند رنگی به این آش بدهد.
علاوه بر رنگ، زردچوبه میتواند به جا افتادن آش دوغ نیز کمک نموده و همچنین عطر خوبی به آن بدهد. پس حتما از زردچوبه به عنوان ادویه آش دوغ استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیهی آش رشته حرفه ای
فلفل سیاه در ادویه آش دوغ
فلفل سیاه به دلیل داشتن عطر مطبوع، به عنوان چاشنی برای آش و غذاهای دیگر استفاده میشود. اما یکی از استفادههای عمدهی آن، مصرف به عنوان ادویه است. فلفل سیاه برای کسانی که نمیتوانند غذاهای تند بخورند، مناسب است، چون تندی زیادی نداشته و مشکلی ایجاد نمیکند.
فلفل سیاه به عنوان ادویه آش دوغ مورد استفاده قرار میگیرد و عطر و طعم بینظیری به آش میدهد. شما عزیزان نیز میتوانید بسته به ذائقه خود و سایر افراد خانواده مقدار فلفل سیاه را در آش تنظیم نمایید.
ادویه آش دوغ: فلفل قرمز
یکی دیگر از ادویههای آش دوغ، فلفل قرمز است. شاید با خود بگویید که وجود دو نوع فلفل در آش ممکن است باعث تند شدن آش شود. اما اینطور نیست و اگر شما هر کدام از فلفلها را به مقدار کم در آش بریزید، غذای شما تند نمیشود.
البته در برخی از شهرها فقط از یک نوع فلفل استفاده میشود، اما این موضوع نیز کاملا سلیقهای است و اگر دوست داشته باشید میتوانی از هر دو نوع فلفل در آش خود استفاده کنید.
ترکیب ادویه آش دوغ: تخم گشنیز
یکی از اجزای اصلی سبزی آش، گشنیز است. این گیاه بسیار مقوی بوده و خواص بسیاری برای سلامتی دارد. اما علاوه بر سبزی، از دانههای گشنیز به عنوان ادویه آش دوغ استفاده میشود.
تخم گشنیز بویی ندارد، ولی اگر آن را آسیاب کنید عطر آن آزاد میشود و عطر فوق العادهای به آش شما میدهد. پس بهتر است تخم گشنیز را به شکل تازه از عطاری خریداری کنید و آن را به مدت یک دقیقه در ماهیتابه تفت دهید و سپس آن را آسیاب کنید و در آش خود بریزید.
نمک در آش دوغ
نمک به عنوان پای ثابت غذاها، در آش دوغ نیز وجود دارد. البته مقدار نمک در آش دوغ بسیار مهم است. معمولا دوغ نمک زیادی دارد و به همین دلیل هنگام اضافه کردن نمک باید حواستان را بیشتر جمع کنید که آش شما شور نشود.
بهتر است مقدار کمی نمک بریزید و آن را بچشید در صورت نیاز دوباره نمک اضافه کنید. توجه داشته باشید که نمک زیاد موجب بروز بیماریهای قلبی و فشار خون میشود.