اعظم گلزارمنش :
مواد لازم
لپه ............. 150 گرم
گردوي آسياب كرده.................... 300 گرم
نمك و فلفل................. به ميزان لازم
زردچوبه.................... يكدوم قاشق چايخوري
تخممرغ ...............2 عدد
نشاستهي گندم................... 1-2 قاشق سوپخوري
ترهي خرد كرده............... 50 گرم
ترخون و مرزهي خشك................. 1 قاشق سوپخوري
پيازداغ .................. 3 قاشق سوپخوري
زردچوبه.................... يكدوم قاشق چايخوري
آب ...................1 ليتر (4 پيمانه)
بیشتربخوانید:
طرز تهیه سوپ تمبر هندی
روشتهیه
لپه را بخيسانيد، بپزيد و پوره كنيد. آنگاه گردو، لپه، نمك، فلفل، زردچوبه، تخممرغها، نشاسته، تره و نيمي از ترخون و مرزه را در كاسهي مناسبي بريزيد و خوب ورز دهيد تا مايهي چسبندهاي حاصل شود. سپس در قابلمهي مناسب و جاداري، پيازداغ و زردچوبه بريزيد و 1 دقيقه روي اجاق تفت دهيد. حالا آب را بيفزائيد و بگذاريد بجوشد. آنگاه باقيماندهي ترخون و مرزه را درون قابلمه بريزيد. اينك هر بار به اندازهي يك قاشق سوپخوري از مايهي فراهم كرده برداريد، به شكل توپ درآوريد و در قابلمه بريزيد. كوفتهها را به مدت 30 دقيقه بپزيد و براي پذيرائي در كاسهي مناسبي بريزيد.
براي تهيه ي پيازداغ، 2 عدد پياز متوسط را خرد كنيد و چنانچه پياز خيلي آبدار بود، آن را به مدت يك ساعت روي پارچهي تميز نخي پهن كنيد تا آب پياز گرفته شود.
آنگاه 250 ميليليتر روغن مخصوص سرخكردني را در تابهي گودي بريزيد و روي اجاق داغ كنيد. حالا پياز را در روغن بريزيد و قدري آن را هم بزنيد.
اكنون صبر كنيد تا پياز سبك و نرم شود.
آنگاه به آرامي آن را هم بزنيد تا طلائي رنگ شود. اينك پياز داغ را در صافي بريزيد تا روغن اضافيش گرفته شود.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه کوفته کشک اصفهان
یادآوری
در صورت دلخواه ميتوانيد 1 قاشق سوپخوري رب گوجهفرنگي را در يك قاشق سوپخوري روغن تفت دهيد و به سس كوفته بيفزائيد.