اعظم گلزارمنش:
مواد لازم برای 4-6 نفر
برنج ایرانی ............3 پیمانه
سبزی پلویی .............. 350 گرم
کره یا روغن ............... 100 گرم
ماهی کیلکا ............... 500 گرم
زعفران حلکرده .............. 3 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل ............. به میزان لازم
بیشتربخوانید:
فوت و فن پخت قلیه ماهی
روش تهیه
برنج را بشوئید ،بخیسانید و آبکش کنید.آن گاه با سبزی پلو مخلوط کنید.سپس در قالب های کوچک قدری کره یا روغن بمالید،اینک تعدادی ماهی کیلکای مزه دار کرده با زعفران،نمک و فلفل را کف قالب قرار دهید و با پلو روی سطح آن را بپوشانید و بفشارید. حالا روی قالب ها را سلفون بکشید و در سینی فر قرار دهید و به مدت 30-45 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجۀ سانتیگراد آن را بپزید.حالا در ظرف مناسبی پلو را برگردانید و در کنارش چند عدد ماهی کیلکای برشته بگذارید.
یادآوری
کیلکاها را تمیز کنید و در صافی بریزید.سپس با نمک مزه دار کنید و در ظرف دیگری قدری آرد و زردچوبه بریزید و کیلکاها را در آن بغلتانید و درون روغن داغ سرخ کنید تا برشته و چیپسی شود.
می توانید با پلوی ساده نیز این غذا را سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
ماهی شکم پر
طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی
خواص ماهی کیلکا
ماهی کیلکا یکی از مهمترین انواع ماهیهای اختصاصی دریای مازندران میباشد. ماهی کیلکا با جثهی بسیار کوچک (به طول متوسط ۷ تا ۱۰سانتیمتر و وزن ۷ تا ۱۰ گرم) سرشار از پروتئین، ویتامین و کلسیم میباشد.