مواد لازم
بادمجان مکعبی خرد کرده................. 1 کیلوگرم
نمک................. 2 قاشق سوپخوری
روغن مایع................... 150 میلی لیتر (دو سوم پیمانه)
پیاز ریز خرد کرده................. 2 عدد
سیر له کرده................ 4حبه
فلفل قرمز تند (چیلی) ریز خرد کرده.................. 3 عدد
زنجفیل رنده کرده............... 50 گرم
زیره.............. 2 قاشق چایخوری
تخم گشنیز................ 2 قاشق چایخوری
تخم شنبلیله............... 1 قاشق چایخوری
دانة خردل................ 2 قاشق چایخوری
تمرهندی.............. 2 قاشق سوپخوری
آب جوش.............. 3 قاشق سوپخوری
شکر قهوهای ...............150 گرم
سرکة سیب............... 300 میلی لیتر
بیشتربخوانید:
چاتنی کدوحلوائی
روشتهیه
بادمجان را در ظرف مناسبی بریزید و رویش نمک بپاشید. روی ظرف را بپوشانید و 1ساعت کنار بگذارید. آنگاه بادمجانها را با هولة کاغذی آشپزخانه خشک کنید. سپس 3 قاشق سوپخوری از روغن را در تابة مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید و بادمجانها را در روغن سرخ کنید تا طلائی رنگ شوند. حالا بادمجانها را از تابه درآورید و باقیماندة روغن را در همان تابه بریزید. اکنون پیاز، سیر، چیلی و زنجفیل را در آن تفت دهید. سپس زیره، تخمگشنیز و تخم شنبلیله را در تابة دیگری بریزید و روی اجاق تفت دهید. همینکه ادویه خنک شد، آن را آسیاب کنید. اینک ادویهها را همراه با دانة خردل، عصارة تمرهندی، شکر، سرکه و بادمجان به مخلوط پیاز بیفزائید و تفت دهید تا شکر حل شود. حالا چاتنی را 40 دقیقه بپزید تا بادمجان نرم شود. آنگاه چاتنی را در شیشة استریل کرده بریزید و در یخچال نگه دارید.
خواص زنجفیل
زنجفیل یک ضدالتهاب طبیعی است که به آرام شدن پوست آسیبدیده یا پوستی که کمی ملتهب است کمک میکند. همزمان گردش خون را هم بهبود میدهد. کسانی که آسم دارند توجه کنند: یکی دو قطره عصارهی زنجفیل به همراه مادهای مثل روغن زیتون حسابی آرامشبخش است.