به گزارش ایرنا، با این بخش با ما همراه باشید تا با طرز تهیه حلیم شیر خوشمزه و عالی آشنا شوید.
طرز تهیه حلیم خانگی با شیر و خامه
فیبر موجود در گندم سبوسدار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود. حلیم یک غذای پرکالری محسوب میشود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱ میلیگرم آهن و ۹ میلیگرم کلسیم است. حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوسدار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماریهای دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز موثر خواهد بود.
فیبر موجود در گندم سبوسدار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست. همچنین گندم سبوسدار دارای خاصیت ضدانگلی است و از بروز حساسیتها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریکپذیر، التهاب مفاصل و بیماریهای عصبی جلوگیری میکند. نخود هم که در پخت برخی انواع حلیم به کار میرود غنی از فولات، ویتامین B۶ ویتامین C و روی است.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت
طرز تهیه حلیم فوری
حلیم عدس؛ یک غذای بی نظیر خراسانی!
مواد لازم برای حلیم شیر خامه:
گوشت گوسفند بدون استخوان................ ۵۰۰ گرم
گندم پوست گرفته............. ۵۰۰ گرم
آب............... یک لیتر
شیر................... دو لیتر
خامه................ ۲۰۰ گرم
نمک............... به میزان لازم
دارچین............... به میزان لازم
روغن مایع ..............به میزان لازم
پیاز.............. یک عدد
طرز تهیه حلیم شیر خامه:
ابتدا گوشت را با کمی آب و یک عدد پیاز میگذاریم بپزد و در انتهای پخت کمی نمک به آن اضافه میکنیم. بعد از این که کاملا پخته شده، گوشتها را از ظرف خارج کرده و بعد از خنک شدن ریش ریش میکنیم. گندمها را به مدت نصف روز در آب خیس کرده و سپس با یک لیتر آب در ظرفی ریخته و روی حرارت بسیار کم میگذاریم بپزد تا آب کاملا به خورد گندمها رفته و پخته شود و بعد از پختن و کمی خنک شدن با گوشتکوب دستی یا برقی شروع به له کردن گندمها میکنیم بعد از یک دقیقه شیر را کم کم به گندمها اضافه کرده و به له کردن ادامه میدهیم تا مواد حالت کش دار بگیرد
و کاملا کش بیاید. دوباره مواد را روی حرارت ملایم گذاشته و گوشتها را اضافه کرده به مدت دو دقیقه دوباره مواد را میکوبیم در انتها خامه را اضافه کرده و بعد از پنج دقیقه مواد را از روی حرارت برداشته داخل ظرف میریزیم و با دارچین، روغن مایع، گوشت ریش ریش شده و کنجد، حلیم را تزیین مینماییم.
بیشتر بخوانید:
حلیم شیر ؛ یک صبحانه خوشمزه اصفهانی
طرز تهیه حلیم فوری
حلیم عدس؛ یک غذای بی نظیر خراسانی!
۱۰ نکته در ارتباط با مصرف حلیم
۱- در خوردن حلیم مراقب وزن خود باشید یک پیاله حلیم تقریبا ۱۵۰ کالری انرژی دارد که اگر با یک قاشق شکر، یک کف دست نان و روغن مصرف شود، ۳۵۰ تا ۳۰۰ کالری انرژی دارد.
۲- حلیم یک غذای سالم و بسیار مقوی است، اما اگر دچار افزایش قند یا چربی خون هستید باید توجه داشته باشید که شکر و روغن با آن استفاده نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.
۳- اگر میتوانید حلیم را در منزل و با استفاده از جوانه گندم یا حداقل گندم سبوسدار تهیه کنید.
۴- حلیم مانده را مصرف نکنید، زیرا اگر حلیم چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاستهای آن غیرقابل هضم میشود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل میشود و موجب ناراحتیهای گوارشی میشود.
۵- برخی در پخت حلیم از جوانه گندم استفاده میکنند. این حلیم به دلیل داشتن جوانه گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب انواع ویتامینها و املاح است. از سوی دیگر با توجه به فعل و انفعالاتی که طی جوانه زدن در دانه گندم اتفاق میافتد میزان کالری جوانه گندم به مقدار زیادی کاهش مییابد که یکی از مزایای حلیم غنی شده نسبت به حلیمهای رایج است.
۶- حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم میشود. به همین علت مصرف آن در سحر موجب میشود تا مدتها احساس گرسنگی نکنید.
۷- در هنگام افطار حلیم را با شکر و روغن زیاد نخورید، زیرا باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید میشود. اغلب این تشنگی را با نوشیدن مقادیر زیاد آب و نوشیدنیهای سرد جبران میکنند. این کار باعث رقیق شدن شیره معده و تاخیر هضم غذا میشود. عاقبت این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتیهای گوارشی است.
۸- حلیم به علت داشتن گندم و گوشت منبع خوب آهن بوده و برای زنان، دختران جوان و افرادی که در معرض کمخونی هستند، توصیه میشود.
۹- پس از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث میشود دچار سوزش و ناراحتی معده شوید.
۱۰- در ماه رمضان سر هر کوچه دیگ حلیم برپا میشود، اما به آنان اعتماد نکنید و حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز به عرضه حلیم خریداری کنید. زیرا برخی سودجویان در محلهای غیربهداشتی حلیمهای غیربهداشتی و بیکیفیت طبخ کرده و محصول را به همه جا توزیع میکنند و فروشنده نیز آنرا به قیمت غذاهای سالم و بهداشتی به فروش میرساند. برای حفظ سلامت خود از این اماکن حلیم نخرید.