مواد لازم:
جوی پوستکنده
یک پیمانه
عدس
۳/۴ پیمانه
بلغور جو
۱/۲ پیمانه
ماش
۳/۴ پیمانه
برنج
۱/۲ پیمانه
سبزی آش همراه با سیر
۱/۵ پیمانه
نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی
از هرکدام ۱/۲ پیمانه
گوشت گوسفندی با قلم
۲۵۰ گرم
پیاز داغ
۱/۲ پیمانه
زردچوبه، نمک و فلفل
به میزان لازم
روغن، سیرداغ و نعنا داغ
به میزان لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه آش ماست به دو روش شیرازی و تبریزی
طرز تهیه:
جوی پوستکنده، بلغور و برنج را از شب قبل خیسانده و جو را همراه حبوبات جوانهدار به غیر از ماش و عدس (نخود، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی) با حرارت ملایم میپزیم تا جوانهها آسیب نبینند، همزمان ماش، عدس، بلغورجو و برنج را نیز با هم میپزیم. در این مرحله حبوبات پخته شده و سبزیها را مخلوط کرده و یک قاشق چایخوری زردچوبه، نمک و فلفل به آش افزوده و مقداری پیازداغ به آش میافزاییم آنگاه گوشت پخته شده را کوبیده و به آنها اضافه میکنیم و میگذاریم تا بپزد. سپس مقداری سیر و نعناداغ نیز در این مرحله اضافه میکنیم.
نکته: هنگامی که گوشت و آب آن را به آش اضافه میکنیم باید مواظب باشیم که آش ته نگیرد. ضمنا در غذاهای حاوی جو بهتر است نمک در پایان غذا اضافه شود تا غذا ته نگیرد.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه آش کشک مقوی و خوشمزه
طرز تهیه آش قلم، بمب انرژی و سلامتی
طرز تهیه آش ماست و اسفناج
طرز تهیه حبوبات جوانهدار:
حبوبات را ۲۴ ساعت خیسانده و در این مدت آب حبوبات را پنج ساعت یکبار عوض میکنیم تا حبوبات بو نگیرد. بعد از ۲۴ ساعت حبوبات را میان پارچهای نخی تمیز قرار داده و درون آبکش میگذاریم و روزی سه تا چهار سبد را زیر آب گرفته تا حبوبات خیس بمانند.
بعد از سه تا چهار روز حبوبات جوانهدار آماده میباشند.
نکته: ماش و عدس بعد از ده ساعت درون پارچه قرار میگیرند.
منبع: بیتوته