مواد لازم:
قلم گاو ...............۲ عدد
نخود............یک لیوان
عدس .............یک لیوان
لوبیا .............یک لیوان
گوشت ...............۳۰۰ گرم
بلغور گندم .................یک و نیم لیوان
کنجد ...............۴ قاشق غذاخوری
زیره ..............۲ قاشق غذاخوری
سیاه دانه ..............یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل و آویشن .............به مقدار لازم
طرز تهیه:
▪ابتدا پیاز را داخل قابلمه میریزیم و گوشت را همراه آن سرخ میکنیم بعد قلمها را اضافه میکنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را میافزاییم و کمی تفت میدهیم و یک استکان آب به مواد اضافه میکنیم و بعد از جوش آمدن در قابلمه را میگذاریم و حرارت را کم میکنیم تا یک استکان آب تمام شود.
▪ادویهها (آویشن و زیره) و کنجد بو داده شده را اضافه میکنیم.
▪حبوبات را که از شب قبل خیس خورده اند و آب را به اندازهای که برای آب گوشت لازم است به آن اضافه میکنیم (باید بعد از پخت کمی آب داشته باشد نه خیلی مثل آش آبکی نه مثل حلیم سفت باشد تقریبا مثل سوپ جو رقیق). حالا در قابلمه را میگذاریم تا به مدت ۵ تا۶ ساعت بپزد.
▪بعد از پخت، بلغور گندم را به غذا اضافه میکنیم واجازه میدهیم تا نیم ساعت با حرارت کم بپزد تا مزهها یکدست شود. (البته این را در نظر داشته باشید که بعد از ریختن بلغور باید مرتب آن را هم بزنیم تا ته نگیرد).
منبع: روزنامه خراسان