اعظم گلزار منش :
مواد لازم برای 6- 8 نفر
برنج.................. 4 پیمانه
گوشت چرخکرده.............. 400 گرم
پیاز رنده کرده.............. 1 عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه............... به میزان لازم
روغن ............... به میزان لازم
کره................ 100 گرم
والک تمیز و خرد کرده.............. 750 گرم
زعفران حلکرده.............. به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
والک پلو ؛ پلوی تهران قدیم
خواص درمانی والک
والک پلو
روش تهیه
برنج را بپزید و آبکشی کنید. آنگاه در ظرف مناسبی گوشت، پیاز، نمک و فلفل را بریزید و مخلوط کنید و در تابة مناسبی روغن بریزید. حال از مایة گوشت، کوفتهریزه درست کنید و در روغن تفت دهید. آنگاه قدری از کره در قابلمة مناسبی بریزید، برنج، والک و کوفتهقلقلی را لابهلای هم در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید تا برنج دم بکشد. سپس باقیماندة کره را روی والک پلو بدهید و آن را در دیس مناسبی بکشید و رویش را با پلوی زعفرانی بیارائید.
خواص والک : والك گیاهی وحشی، خودرو و پایا به ارتفاع 25 تا 50 سانتیمتر با پیاز كشیده به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی نوكتیز است. ساقه ضخیم و گلدار آن كم و بیش سهوجهی است و در انتها به چتری شامل 15تا 25 گل در هر یك به پهنای 5/1 سانتیمتر با شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم میشود. این گیاه در ماههای فروردین تا خرداد روییده و برداشت میشود و برای استفاده در فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری میگردد.
برخی تركیبات موثر در این گیاه شامل روغن فرار، وینیل سولفید، آلدهید ناپایدار و املاح معدنی میباشد. این گیاه سرشار از کلسیم و انواع ویتامینها از جمله ویتامین C است. داراى مقادیر زیادی موسیلاژ و صمغ مىباشد. ترکیبات گوگرددار موجود در این گیاه به آن طعمی شبیه به پیاز میدهد و مصرف آن سبب کاهش کلسترول خون گردیده و سیستم هضم وگردش خون را تقویت میکند.