والک پلو
مواد لازم برای 6 نفر :
برنج............................۴ پیمانه
والک تازه ....................۵۰۰ گرم
كره............................۱۰۰ گرم
نمک..........................به مقدار لا زم
زعفران......................به مقدار لا زم
آب...........................۵ تا ۶ پیمانه
روش تهیه :
والک را بشویید و به صورت درشت خرد كنید. برنج را نیز شسته و با ۵ پیمانه آب و نمک به مدت ۴-۲ ساعت خیس كنید. سپس بگذارید تا برنج جوش آید بلا فاصله پس از جوش آمدن برنج، والک خرد شده و كره را بیفزایید و هر از گاهی، به آرامی برنج را هم بزنید تا والک ها با همه برنج مخلوط شده و پس از تمام شدن آب برنج روی سطح آن جمع نشوند.
توجه به این نكته الزامی است كه هم زدن برنج در حالت پخت باید كاملا آهسته باشد زیرا در غیر این صورت برنج خرد شده و كیفیت خود را از دست می دهد پس از تمام شدن آب برنج، برنج را به مدت نیم ساعت با حرارت ملا یم دم كنید. سپس كمی از برنج را زعفرانی كنید، مابقی برنج را در دیس بكشید و برنج زعفرانی را روی آن بریزید بعد از آماده شدن با تخم مرغ نیمرو و ماست سرو نمایید.