فرحناز حاتمی:
مواد لازم برای 4 نفر
برنج نیمدانه ایرانی.................. یک و نیم پیمانه
نمک و فلفل .................به میزان لازم
زردچوبه ..................یکچهارم قاشق چایخوری
گوشت چرخکرده.................200 گرم
پیاز داغ...............2 قاشق سوپخوری
فلفل چیلی ریز خرد کرده...........1 عدد
ریحان خرد کرده.............2 قاشق سوپخوری
بلغور خیسانده...........3 قاشق سوپخوری
زیره یکدوم قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز...............یکدوم قاشق چایخوری
دارچین ..........یکدوم قاشق چایخوری
فلفل قرمز ........... یکدوم قاشق چایخوری
جوز هندی............ یکهشتم قاشق چایخوری
روغن مخصوص سرخ کردن ...............به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
املت ژاپنی + طرز تهیه
کوفته پنیری با سس مخصوص + طرز تهیه
طرز تهیه پیراشکی روسی
روشتهیه
برنج را بخیسانید. آنگاه به صورت کته با قدری نمک، زردچوبه و 3 پیمانه آب بپزید و دم کنید. پس از خنک شدن از چرخگوشت رد کنید و کنار بگذارید. حالا گوشت، پیاز، چیلی، نمک، فلفل و زردچوبه را در تابة مناسبی بریزید و روی حرارت تفت دهید. اینک ریحان، بلغور و ادویهجات را بیفزائید و 30 ثانیة دیگر تفت دهید. اکنون هر بار قدری از مایة کته را برداشته در دست فرم دهید. با انگشت حفرهای در آن ایجاد کنید و درون حفره را با مایة فراهم کرده پر کنید. سپس دهانة حفره را با دست مرطوب ببندید و به آن فرم دهید و یک ساعت در یخچال استراحت دهید. اکنون کیبهها را در روغن داغ و فراوان سرخ کنید. کیبه باید پس از سرخ شدن سرو شود.
یادآوری
در صورت دلخواه یکدوم پیمانه گردو خرد کرده و کشمش هم میتوانید به مواد فراهم کرده اضافه کنید.