خورش نارنگی
مواد لازم
ران مرغ ۴ عدد
هویج متوسط ۴ عدد
پیاز کوچک ۱ عدد
نارنگی ۴۵۰ گرم
آبلیمو ۱/۴ فنجان
آرد ۱/۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
زعفران ساییده ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک و روغن به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
پاچه پلوی نادر میرزا + طرز تهیه
طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی
دستور تهیه
پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کرده و با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا سبک شود؛ سپس مرغها را به پیاز اضافه کرده و اطراف آنها را سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند.
هویجها را پوست گرفته و رنده کنید، سپس به مدت ۵ دقیقه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند.
هویج تفت داده را به مرغ اضافه کرده و ۱.۵ فنجان آب در قابلمه بریزید. پس از جوش آمدن محتویات قابلمه، درب آن را ببندید، حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.
در این فاصله، پوست نارنگیها را تمیز بشویید و سپس لایه نارنجی رنگ روی آنها را جدا کنید (مطابق شکل زیر).
کمی روغن در همان تابهای که هویجها را تفت دادید، بریزید و ۱/۲ قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید.
مخلوط آرد و روغن را هم بزنید تا رنگ آرد طلایی شود، سپس آن را به خورش اضافه کنید. خورش را خوب هم بزنید تا آرد کاملا در مایع خورش حل شود.
طرز تهیه خورش خوش رنگ نارنگی خوشمزه به صورت تصویری
پوست سفیدرنگ نارنگیها را بگیرید و گوشت نارنگیها را فیله کنید.
پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پختن خورش، آبلیمو را به آن اضافه کنید.
طرز تهیه خورش لذیذ نارنگی خوشمزه به صورت تصویری
در این مرحله شکر را به خورش اضافه کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه خورشت بِه
طرز تهیه خورش خوشمزه نارنگی
۱۰. حال زعفران ساییده (یا دم کرده زعفران) را به خورش اضافه کنید.
طرز تهیه خورش لذیذ نارنگی خوشمزه به صورت تصویری
۱۱. در اینجا خلال پوست نارنگی را به خورش اضافه کنید، خورش را هم بزنید و در صورت نیاز کمی نمک بیافزایید. سپس اجازه دهید خورش نارنگی به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد.
طرز تهیه خورش لذیذ نارنگی خوشمزه به صورت تصویری
۱۲. پس از ۱۵ دقیقه، فیله نارنگی را به خورش اضافه کنید.
طرز تهیه خورش نارنگی خوشمزه به صورت تصویری
۱۳. اجازه دهید خورش به مدت ۵ دقیقه دیگر بپزد، سپس حرارت را خاموش کنید.
طرز تهیه خورش لذیذ نارنگی خوشمزه به صورت تصویری
۱۴. ابتدا تکههای مرغ را در ظرف سرو بکشید و سپس بقیه محتویات خورش را روی آن بریزید.
۱۵. روی خورش را با خلال پوست نارنگی تزیین کرده و همراه با پلو نوش جان کنید.
نکات مهم
- این خورش را میتوانید به جای مرغ، با ۵۰۰ گرم گوشت قرمز بدون استخوان درست کنید.
- در صورت تمایل میتوانید کمی گلاب در پایان پخت به خورش اضافه کنید.
- میزان ترشی و شیرینی خورش را بسته به ذائقه خود با کم و زیاد کردن شکر تنظیم کنید.
- قسمت سفیدرنگ پوست نارنگی تلخ مزه است، بنابراین این قسمت را کاملا جدا کنید.
بیشتر بخوانید:
خورشت گل کلم؛ با طعمی جدید و جذاب
سخن آخر
نارنگی از جمله میوههایی است که پوست آن نیز خواص زیادی دارد و آنتیاکسیدان موجود در آن ۲۰ برابر گوشت این میوه است؛ بنابراین خواص نارنگی و پوست آن باعث شده تا این خورش جزء خورشهای پرخاصیت قرار بگیرد. امیدواریم از مطلب ارائه شده نهایت استفاده را ببرید و اگر پیشنهادی در این زمینه دارید آن را با ما در میان بگذارید.
منبع: ستاره