دوپیازه آلو یکی از غذاهای پرطرفدار شیرازی است که مزهای بینظیر و طرز تهیه سادهای دارد. مواد اصلی این غذای پرکالری، از سیب زمینی و پیاز تشکیل شده که آن را به یکی از بهترین گزینههای غذایی برای گیاهخواران مبدل کرده است. این غذا با نان میل میشود و برخی از افراد دوست دارند که در کنار آن خیارشور، گوجه یا ترشی نیز بخورند. اگر شما هم دوست دارید با طرز تهیه این غذای حاضری خوشمزه آشنا شوید با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دوپیازه آلو
مواد لازم برای تهیه دوپیازه آلو در جدول زیر شرح داده شده است. لازم به ذکر است که مقدار ذکر شده برای ۲ تا ۴ نفر کافی است و شما میتوانید مقدار آن را با حفظ نسبت مواد به یکدیگر کم یا زیاد کنید.
مواد لازم | |
سیبزمینی | دو عدد متوسط |
پیاز | دو عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
شنبلیله و نعنا خشک | به مقدار لازم |
چند نکته:
- مواد لازم دو پیازه اصلی همان موادی است که در جدول بالا ذکر شد، با این حال شما میتوانید به آن گوشت چرخکرده یا قارچ نیز اضافه کنید.
- در صورت تمایل میتوانید رب گوجهفرنگی را از مواد لازم دوپیازه آلو حذف کنید.
- شما میتوانید مقدار پیاز در دو پیازه را مطابق سلیقه خود کاهش دهید، اما توصیه میکنیم که این کار را نکنید زیرا پیاز داغ زیاد آن را خوشمزهتر خواهد کرد.
طرز تهیه دوپیازه آلو در ۳۰ دقیقه
برای تهیه این غذا خوشمزه کافی است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید و تنها به سی دقیقه وقت نیاز خواهید داشت:
- ابتدا سیب زمینیها را شسته و پوست بگیرید. سپس به صورت نگینی خرد کرده و اجازه دهید در آب جوش و کمی نمک برای مدت ده دقیقه بپزد. این روش سرعت پخته شدن سیبزمینی را افزایش میدهد و مکعبهای هماندازه و بهتری خواهید داشت.
- در حین پخته شدن سیب زمینی، در ظرفی دیگر پیازهای خلال شده را کاملا سرخ کنید.
- نمک، فلفل و رب را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
- سیب زمینی آبپز شده را به مخلوط رب و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا با یکدیگر به طور کامل مخلوط شوند.
- در پایان نعناع خشک و شنبلیله را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر مواد را با یکدیگر تفت دهید.
نکته: به یاد داشته باشید که سرخ شدن زیاد شنبلیله میتواند غذای شما را تلخ کند. به همین دلیل آن را در دقایق پایانی پخت غذا اضافه کنید.
دو پیازه شما آماده است، میتوانید را در بشقاب بریزید و با گوجه و سبزیجات تزئین کنید.
جمعبندی
در این مطلب طرز تهیه دو پیازه شیرازی را برای شما شرح دادیم. شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید که منظور از آلو، همان سیبزمینی است و دلیل اینگونه نامگذاری این است که در گویش قدیم شیراز به سیبزمینی، آلو میگفتند. به شما پیشنهاد میکنیم که در هنگام سرو غذا، مقداری لیموترش تازه بر روی دوپیازه آلو بریزید تا خوشمزگی آن دو برابر شود. این غذا را میتوانید با سیبزمینی آبپز له شده درست کرده و در قالبهای ژله یا کیکپزی بریزید تا شکل زیبا و مجلسیتری به خود بگیرد.