«بومیهای آبادان» آش آبادانی را برای صبحانه پخته و سرو میکنند، اما در دیگر نقاط جنوب ایران این آش برای ناهار یا عصرانه استفاده میشود. در ماه رمضان نیز این آش را برای سفرههای افطار تهیه میکنند. یک آش بسیار تند که مردم آبادان معتقدند آن را باید صبح خورد که تا شب دوید و فعالیت کرد.
مواد لازم جهت تهیه آش آبادانی اصل:
نخود: ۷۵ گرم
لوبیا سفید: ۷۵ گرم
گوشت گوساله (مکعبی خردشده): ۲۵۰ گرم
پیاز (نگینی خردشده): ۲ عدد
زردچوبه (پودرشده): یکدوم قاشق چایخوری
روغن مایع (مخصوص سرخکردن): به مقدار لازم
برنج: ۳۰۰ گرم
عدس (پاک و ریز خردشده): ۱۵۰ گرم
تره: ۵۰۰ گرم
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیدهشده): به مقدار لازم
فلفل قرمز (پودرشده): یکدوم قاشق چایخوری
نعناع خشک (پودرشده): ۲۰ گرم
گوشت چرخکرده گوساله: ۵۰ گرم
کشک: مقداری برای تزیین
طرز تهیه آش آبادانی اصل:
آب روی نخود را خالی کنید، سپس آن را در قابلمهای حاوی آب ریخته و ۴ ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. یک ساعت پس از پخت نخود، لوبیا سفید، گوشت و نیمی از پیاز را به قابلمه اضافه کنید. زردچوبه را در تابهای کوچک حاوی مقدار کمی روغن تفت دهید، سپس آن را به قابلمه بیفزایید.
در یک ساعت آخر پخت حبوبات و گوشت، آب روی برنج و عدس خیسشده را خالی کرده و به قابلمه اضافه کنید و بگذارید بپزد، سپس تره، مقداری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به قابلمه بیفزایید. مقداری روغن مایع در تابهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، سپس نعناع را به آن اضافه کنید، به محض اینکه روغن داغ شد، تابه را از روی حرارت بردارید. بقیه پیاز را در تابهای جداگانه، حاوی روغن حرارتدادهشده تفت دهید، تا طلایی شود، سپس گوشت چرخکرده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و آب گوشت کاملا کشیده شود. در آخر، کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و تابه را از روی حرارت بردارید.
منبع: روزنامه شهروند