Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:28

21
اسفند
ادویه پلو با ماهیچه غذای مخصوص چهارشنبه سوری

ادویه پلو با ماهیچه غذای مخصوص چهارشنبه سوری

طرز تهیه ادویه پلو با ماهیچه غذای ویژه چهارشنبه سوری

مواد لازم برای 6 نفر:

ماهیچه گوسفند      4 عدد

 ادویه پلویی           70 گرم

پیازداغ عسلی         به مقدار لازم

فلفل سبز خرد شده  کمی

سیر       3 حبه

جوزهندی رنده شده             کمی

پودر گلسرخ و گشنیز           کمی

زیره سیاه و سیاهدانه           روی هم دو قاشق غذاخوری

سیب زمینی ورقه شده          برای ته دیگ

نمک و فلفل          به مقدار لازم

برنج      4 تا 5 پیمانه

طرز تهیه ادویه پلو با ماهیچه :

ماهیچه تمیز شده گوسفند را با کمی پیاز و سیر و فلفل خرد شده و گوجه فرنگی تفت داده و با ادویه خورش و کمی آب روی حرارت بار می گذاریم تا بپزد و خیلی کم آب داشته باشد. وقتی پخت استخوان ها را جدا می کنیم.

ماهیچه را با پیاز و سیر و فلفل و گوجه فرنگی تفت داده و با ادویه خورش و آب می گذاریم تا بپزد

از قبل ادویه را آماده می کنیم. زیره و سیاه دانه برای ایجاد مزه بهتر غذاست. باقی ادویه جات باید کاملا ساییده شوند. تخم گشنیز طبیعت خنکی دارد که گرمی این ادویه را اعتدال می بخشد. جوز هندی را میتوان به اندازه یک قاشق چایخوری رنده کرد.

از قبل ادویه را آماده می کنیم

برنج را از قبل خیس کرده و سپس آبکش می کنیم. برنج را کمی زنده تر بر می داریم تا هنگام مخلوط کردن شفته نشود. اکنون ته ماهیتابه مخصوص ته چین یا پلو های مخلوط ( دیواره کوتاه ) را کمی روغن ریخته و سیب زمینی های ورقه شده را کف آن چیده و نمک می زنیم. می توانید به برنج هنگام آبکش کردن کمی زردچوبه اضافه کنید تا رنگ زرد خوشرنگی بگیرد. اکنون یک لایه برنج روی ته دیگ سیب زمینی ریخته و فشار دهید.

 برنج را آبکش می کنیم یک لایه برنج روی ته دیگ سیب زمینی ریخته و فشار دهید

سپس یک لایه گوشت و پیازداغ عسلی و کمی ادویه پلویی روی آن ریخته و سپس مجددا یک لایه برنج و ادویه پلویی و سیاهدانه و زیره سیاه می ریزیم و فشار می دهیم .

سپس یک لایه گوشت و پیازداغ عسلی و کمی ادویه پلویی روی آن می ریزیم

حال از آب گوشت کمی روی برنج می ریزیم. ادویه پلویی می پاشیم و روغن حیوانی را داغ کرده و روی برنج می دهیم.

در آخر روی لایه برنج کمی آب گوشت و روغن حیوانی داغ کرده را روی آن می ریزیم

سپس داخل فر با حرارت 180 درجه مدت یکساعت دم می گذاریم یا روی حرارت اجاق گاز به مدت یک ساعت و نیم با حرارت کم قرار می دیم تا هم دم بکشد و هم ته دیگ ها برشته شوند. سپس در ظرف مناسب کشیده و سرو می کنیم.

نکته : مزه غالب این غذا تخم گشنیز و جوزهندی و سیاهدانه و زیره است. ادویه پلویی مخلوط مواد دیگری نیز دارد که باعث مزه خاص این پلو می شود. به جای ماهیچه از دنده و دم سینه چرب گوسفند هم می توان این پلو مخلوط خوشمزه را تهیه کرد.

 

 منبع : sofrehkhune.com

بیشتر بخوانید:

بادمجون پلوی قزوینی

ماش پلو؛ یک غذای خوشمزه و مفید برای دیابتی ها!

اشکنه با تخم مرغ ،غذای سنتی اصفهانی ها

خوراک قفقازی؛ یک غذای مجلسی و خوشمزه

برچسب ها: غذاهای سنتی، آموزش آشپزی، تغذیه و رژیم درمانی، غذاهای ایرانی، کتاب آشپزی، دستپخت، غذای مخصوص چهارشنبه سوری، ادویه پلو با ماهیچه، ادویه پلو با مرغ، ادویه مخصوص گوشت تعداد بازديد: 829 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز