Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 11:00

8
فروردین
مناقیش(نان مخصوص تابه‌ای)

مناقیش(نان مخصوص تابه‌ای)

خميرمايه را به همراه آب ولرم و شكر مخلوط كنيد و به مدت 5 دقيقه در جاي ولرم قرار دهید تا پُف كند. آرد را الك كنيد و با نمک، خميرمايه و روغن زيتون مخلوط کرده و با دست ورز دهيد تا خمير يكدست شود

مواد لازم خمیر:

پودر خميرمايه....................1 قاشق چایخوري

آب ولرم......................یک‌چهارم پيمانه

شكر.......................1 قاشق چايخوري

آرد سفيد.....................1 پيمانه

نمك......................به مقدار لازم

روغن زيتون....................یک‌چهارم پيمانه

 

مواد میانی با زعتر:

زعتر.................3 قاشق سوپخوري

روغن زيتون..................یک‌چهارم پيمانه

 

مواد میانی پنیری

پنير فتای نرم شده................1 پيمانه

كره آب شده....................1 قاشق سوپخوري

كنجد يا سياه‌دانه .................نصف قاشق سوپخوري

 

مواد لازم كُشك:

پياز رنده شده........................1 عدد كوچك

روغن زيتون....................یک‌چهارم پيمانه

گوجه‌فرنگي رنده شده و پخته شده....................1 عدد

ماست سفت يا چكيده......................یک‌دوم پيمانه

 

مواد میانی گوشتی:

گوشت چرخ کرده..................به دلخواه

پیاز.................به دلخواه

گوجه‌فرنگی..................به دلخواه

روغن................به مقدار لازم

ادویه.................به مقدار لازم

نمک................به مقدار لازم

 

روش‌تهیه

خميرمايه را به همراه آب ولرم و شكر مخلوط كنيد و به مدت 5 دقيقه در جاي ولرم قرار دهید تا پُف كند. آرد را الك كنيد و با نمک، خميرمايه و روغن زيتون مخلوط کرده و با دست ورز دهيد تا خمير يكدست شود و به دست نچسبد. يك ظرف عميق را با روغن زيتون چرب كنيد و خمير را در آن قرار دهيد و سطح آن را با پارچه نخي مرطوب بپوشانيد تا حجم آن دو برابر شود.

بعد از زمان استراحت، خمير را به توپ‌هايي به اندازه گردو تقسيم کرده و با وردنه پهن کنید.

تابه بزرگی را چرب كرده و سپس زير تابه را روشن كنيد و خمير را روي آن پهن کنید. وقتی کمی برشته شد، آن را برگردانید. سپس مواد دلخواه را روي آن قرار دهيد و بعد از آماده شدن خمير(برشته شدن كنار آن)، خمير را تا بزنيد تا طرف ديگر آن برشته شود.

بیشتر بخوانید:

پخت نان بربری در خانه ؛ نان محبوب ایرانی ها

نان تافتون را در منزل بپزید!

نان دارچینی ؛ یک نان با طعمی متفاوت و عالی برای صبحانه +طرز تهیه

 

 

طرز تهيه مواد درون خمير مناقيش:

1- زعتر را با روغن زيتون مخلوط كنيد و روي نان قرار دهيد.

2- پنير، كره و دانه كنجد را با هم مخلوط کرده و روي نان قرار دهيد.

3- براي تهيه كُشك، اول پياز را با روغن زيتون تفت دهيد و سپس گوجه‌فرنگي را اضافه كنيد تا آب آن خشك شود. سپس ماست را اضافه كنيد و به مدت چند دقيقه با هم مخلوط كنيد. این مواد را بگذاريد تا خنك شود و بعد از آن روي نان قرار دهيد.

4- برای تهیه مواد کوشتی، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و گوجه‌فرنگی خردشده با کمی روغن تفت دهید، سپس ادویه و نمک اضافه کنید.

 بیشتر بخوانید:

نان بریوش + طرز تهیه

نان پوآچای شکلاتی

نان چاودار دانمارکی؛ با طعمی شگفت انگیز

 

 

 

نکته:

 اين نوع نان در صبحانه يا افطار سرو مي‌شود و برای تهیه آن از پنير، زعتر، پنير با نعناع و زيتون يا كُشك(ماست همراه با گوجه‌فرنگي رنده شده) استفاده می‌شود. اين نوع نان در كشورهاي عربي مديترانه(لبنان، سوريه، اردن و فلسطين) متداول بوده و مي‌توانيد آن را در فر يا در تابه تهيه كنيد.

 زعتر ترکیبی از آويشن، كنجد، سماق، گرد ليمو و پودر گردو است.

منبع : شور و شیرین

برچسب ها: نان، طرز تهیه نان، نان سنتی، نان خانگی، نان تابه ای تعداد بازديد: 444 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز