تحریریه زندگی آنلاین - افسانه ظروفی :
مواد لازم برای حدود 10 تا12 عدد
شیر ولرم 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
آب 125 میلیلیتر (یک دوم پیمانه)
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک یک و یکدوم قاشق چایخوری
پودر مایه خمیر 2 قاشق چایخوری
روغن مایع یک چهارم پیمانه
آرد حدود 600 گرم
زرده تخممرغ برای روی نان 1 عدد
مواد لازم برای روی نان
پنیر سفید مکعبی خرد کرده --
گوجه فرنگی --
زیتون سیاه --
زیتون سبز --
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه نان باگت خانگی
طرز تهیه نان لواش خانگی؛ برای روزهای قرنطینه
نان شکمپر؛ یک غذای سالم برای بچه ها
روشتهیه
شیر، آب، شکر، نمک، مایه خمیر و روغن مایع را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه آرد را بیفزائید و مواد را با یکدیگر مخلوط سازید تا خمیر شود. سپس خمیر فراهم کرده را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود و بعد آن را در کاسة چربکرده بگذارید و رویش را بپوشانید. حالا صبر کنید تا حجم خمیر افزایش پیدا کند و چند برابر شود. (حدود یک ساعت) اکنون خمیر را به تکههای 100 گرمی برش دهید و هر تکه را به شکل توپ درآورید و در سینی چربکرده بچینید. آنگاه با ته لیوان روی خمیرها را اندکی تخت کنید و رویشان پنیر، گوجه فرنگی و زیتون بچینید. حالا اطراف خمیر را با زردة تخممرغ زرین کنید و 15 دقیقه آن را کنار بگذارید.
اینک نان را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد بپزید.