هر 1 قاشق غذاخوری از کشمش که حدودا برابر است با 15 گرم، تقریبا 38 کیلوکالری انرژی دارد و هیچ مقداری از پروتئین یا چربی را وارد بدن نمیکند. اما همین 15 گرم کشمش دارای حدودا 9 گرم کربوهیدرات، 133 میلیگرم پتاسیم و 8 میلیگرم کلسیم است. اما عادت به خوردن آن 5 فایده عمده دارد که عبارتند از:
بیشتربخوانید:
این خشکبار خواص زیادی دارد اما در خوردن آن احتیاط کنید
1- کشمش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کم می کند
با اینکه کشمش قند دارد اما منبع خوبی برای دریافت فیبر، پتاسیم و آنتیاکسیدانها محسوب میشود. تحقیقات نشان دادهاند که همین ترکیبات موجود در کشمش میتوانند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک کنند و نقش مثبتی هم در کاهش فشار خون داشته باشند.
2- کشمش توانایی کنترل دیابت را دارد
همین ترکیبات مهمی که در کشمش وجود دارند (یعنی فیبرها، پتاسیم و آنتیاکسیدانها)، به کنترل دیابت هم کمک میکنند زیرا با افزایش احساس سیری و کاهش غذای مصرفشده در کل روز مرتبط هستند.
3- مفید برای تقویت سلامت گوارش
فیبر یکی از مهمترین ترکیبات غذایی برای داشتن گوارش سالم است اما امروزه بیشتر افراد به اندازه کافی در طول روز فیبر دریافت نمیکنند. با اینحال، مصرف کنترلشده و منظم کشمش در یک رژیم غذایی متعادل میتواند فیبر دریافتی روزانه را افزایش دهد و درنتیجه به تقویت دستگاه گوارش کمک کند.
بیشتربخوانید:
مصرف کشمش خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد
4- مناسب برای محافظت از سلامت دهان و دندان
با اینکه کشمش ذاتا چسبنده است اما خواص ویژهای هم دارد که به حفظ تعادل pH در ساختار دهان و دندان کمک میکنند. بعضی از ترکیبات آنتیاکسیدانی کشمش هم با برخی از باکتری های خاص مبارزه میکنند که در واقع باعث شکلگیری پوسیدگیهای دندانی میشوند.
5. کشمش موجب ایجاد حس سیری هم می شود
مطالعات علمی نشان دادهاند کودکانی که از کشمش بهعنوان میانوعده بعد از مدرسه استفاده میکنند (مخصوصا در مقایسه با خوراکیهای ناسالم یا شکلاتها)، در طول روز اساسا کمتر غذا میخورند و اشتهای کمتری دارند. بنابراین، افزودن مقادیر کنترلشده و متعادلی از کشمش به برنامه غذایی روزانه میتواند به ایجاد حس سیری هم کمک کند.