Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 دی 1403 - 05:13

7
دی
آبله میمونی در کودکان

آبله میمونی در کودکان

این بیماری عفونی توسط ویروس آبله میمونی ایجاد می‌شود. افرادی که در جنگل یا نزدیک جنگل زندگی می‌کردند، به طور مستقیم در معرض این بیماری قرار می‌گرفتند. این بیماری قبلا به نام Monkey Pox معروف بوده

به قلم : شیرین فرساد ، دانشجوی دکتری میکروبیولوژی

 

تحریریه زندگی آنلاین : این بیماری عفونی توسط ویروس آبله میمونی ایجاد می‌شود. افرادی که در جنگل یا نزدیک جنگل زندگی می‌کردند، به طور مستقیم در معرض این بیماری قرار می‌گرفتند. این بیماری قبلا به نام Monkey Pox معروف بوده که توسط ویروسی از جنس اورتوپاکس منتقل می‌شود. در سال 2022 - 2023 یک شیوع جهانی از Mpox ایجاد شد. Mpox امروزه به عنوان تهدیدی برای سلامتی کودکان به شمار می‌رود. اول بار در سال 1958 این ویروس کشف شد و اولین مورد انسانی آبله میمونی در سال 1970در کنگو آفریقا مشخص شد. در حال حاضر در کنگو، نیجریه، آمریکا و آسیای جنوب شرقی وجود دارد. این بیماری به ویژه در مادران باردار و کوکان خطرناک‌تر است. در آگوست 2024 سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد این ویروس در آفریقا شایع بوده و قابل انتقال است. این ویروس از خانواده‌های Smallpox بوده و تا سال 1980 ریشه‌کن شده بود. این سویه جدید مسیر انتقالی گسترده‌تری دارد. کودکان دارای سوء‌تغذیه و دارای ضعف سیستم ایمنی و مادران باردار در معرض خطر بیشتری هستند.

بیشتربخوانید:

کوتاه و گویا پیرامون آبله میمونی

 

 

 

علائم

1- بثورات جلدی

2- تب

3- گلودرد

4- سردرد

5- بدن درد

6- کمر درد

7- ناتوانی

8- تورم غدد لنفاوی

 بچه‌های دارای ویروس آبله میمونی، تحت مراقبت مراکز بهداشتی قرار می‌گیرند و با علائمی مانند راش (بثورات) روی تنه، ساق پا و بازوها به مدت 5 روز آغاز می‌شود. سپس این راش‌ها پر از مایع شده و به زخم تبدیل شده، زخم‌ها در کمر، کف پا، صورت و پلک‌ها ظاهر می‌شود. کودکان دارای ندول‌های چرکی در بیمارستان بستری می‌شوند و آنتی‌بیوتیک وریدی دریافت می‌کنند. تا زمانی که لایه جدید تشکیل نشده، کودک می‌تواند علائم را به کودک یا فرد دیگر منتقل کند.

 از عوارض ثانویه آبله میمونی، عفونت‌های ثانویه پوستی، ذات‌الریه، مشکلات دید و سرگیجه، زخم و تورم‌های دردناک داخل مقعدی یا درد در هنگام ادرار کودک می‌باشد.

افراد در معرض خطر

1- مادران باردار

2- افراد دارای نقص سیستم ایمنی

3- نوزادان

4- کودکان

 

 راه‌های انتقال

1- انتقال حیوان به انسان

الف: تماس مستقیم

ب: گاز گرفتن یا خراشیدن توسط حیوانات

ج: مصرف گوشت آلوده

2- انتقال انسان به انسان

الف: تماس مستقیم

ب: قطرات تنفسی

ج: اشیاء آلوده

3- انتقال مادر به جنین

4- انتقال از طریق تماس جنسی در بزرگسالان

بیشتربخوانید:

پاسخ به 14 سوال مهم درباره آبله میمون

 

 

 

 افرادی که مورد غربالگری قرار می‌گیرند

1- تست‌های آزمایشگاهی: این آزمایش از ضایعات صورت گرفته و وجود ویروس در ضایعه بررسی می‌شود.

2- بیوپسی: برداشت بخشی از پوست برای سنجش ویروس

3- آزمایش خون: توصیه نمی‌شود، چون این ویروس مدت کوتاهی در خون باقی می‌ماند.

 پیشگیری

1- اجتناب از تماس با حیوانات وحشی و جوندگان، میمون‌ها

2- پخت کامل گوشت

3- کاهش تماس نزدیک با افراد آلوده

4- رعایت بهداشت فردی

5- آموزش و آگاهی به والدین

 مراقبت‌های شخصی

1- از ترکاندن تاول‌ها یا خراش زخم‌ها خودداری کنید، زیرا فرآیند خوب شدن را کند می‌کند. ممکن است بثورات را به دیگر بخش‌های بدن منتقل کند و موجب عفونت زخم‌ها شود.

2- تا زمانی که پوسته مجدد بر تاول‌ها تشکیل نشود، آلوده‌کننده خواهد بود.

آبله‌مرغان در برخی ویژگی‌ها با آبله میمونی شباهت دارد، اما تاول‌های آبله مرغان کمی بزرگ‌تر بوده، ولی تورم غدد لنفاوی در آبله میمونی بیشتر است. علائم آبله‌مرغان طی 2 هفته بهبود می‌یابند، اما علائم آبله میمونی طی 2 تا 4 هفته بهبود می‌یابند.

 

 درمان

1- مسکن‌ها و داروهای تب‌بر

2- مراقبت از زخم‌ها و تمیز نگهداشتن زخم‌ها

3- هیدراتاسیون: دادن مایعات کافی

4- داروهای ضد ویروسی برای افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و موارد خطرناک زیر نظر پزشک توصیه می‌شود، اما به علت اثرات جانبی برخی از این داروها همیشه توصیه نمی‌شود.

5- واکسن واکسینا

6- گلوبولین ایمنی واکسینا

 

تعداد بازديد: 27 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز