مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: افرادی که مبتلا به بیماری گوارشی هستند نباید سبزیجات را از رژیم غذایی حذف کنند، بهتر است به صورت پخته مصرف شود تا مشکل و عارضه ایجاد نکند، البته نکات و توصیههای پزشکی در خصوص مصرف سبزیجات بستگی به مشکل گوارشی دارد و برای تمام افراد یکسان نیست.
به گزارش ایمنا، احمد اسماعیل زاده با بیان اینکه مصرف سبزیجات به طور معمول برای سلامت عموم جامعه مفید است، اظهار کرد: مردم باید روزانه دو تا چهار واحد سبزیجات استفاده کنند.
وی افزود: مصرف سبزیجات میتواند فیبر کافی، مواد مغذی و املاح که سلامت افراد لازم است را تأمین و تضمین کند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: براساس تحقیقات متعددی که در این زمینه انجام شده مصرف نکردن سبزیجات و حذف آن در رژیم غذایی روزانه باعث ابتلاء به انواع سرطان، چاقی، دیابت و بیماری قلبی و عروقی میشود.
وی ادامه داد: مصرف سبزیجات در اکثر افراد مشکل و عارضه ایجاد نمیکند، همچنین برای بدن نیز مفید است، اما افرادی که به بیماریهای خاص گوارشی مبتلا هستند همچون کولیت زخمی روده، رفلاکس شدید باید در مصرف سبزیجات احتیاط کنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: افرادی که مبتلا به کولیت زخمی روده هستند و خونریزی و دل درد را تجربه میکنند، در این شرایط باید سبزیجات را از رژیم غذایی حذف کنند، اما افرادی که مبتلا به کولیت روده زخمی خاموش هستند، میتوانند سبزیجات را به صورت خام و پخته مصرف کنند اما باید نکات بهداشتی رعایت شود.
وی اشاره به اینکه افرادی که مبتلا به بیماری سندرم روده تحریک پذیر هستند و علامت غالب آنان اسهال است باید مصرف سبزیجات را محدود و پخته مصرف کنند، اضافه کرد: کسانی که مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با علامت غالب یبوست هستند باید مصرف سبزیجات را افزایش دهند و به صورت خام استفاده کنند.









