Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 21:06

1
اردیبهشت
قاتلان بهاری در دل جنگل‌ها؛ مراقب خوردن این منبع گیاهی پروتئین باشید

قاتلان بهاری در دل جنگل‌ها؛ مراقب خوردن این منبع گیاهی پروتئین باشید

با توجه به قرار گرفتن در فصل رویش گیاهان و بارندگی‌های اخیر امکان افزایش گیاهان سمی از جمله قارچ‌های سمی در جنگل‌ها وجود دارد که طی سالیان گذشته قربانیان زیادی داشته است

با توجه به قرار گرفتن در فصل رویش گیاهان و بارندگی‌های اخیر امکان افزایش گیاهان سمی از جمله قارچ‌های سمی در جنگل‌ها وجود دارد که طی سالیان گذشته قربانیان زیادی داشته است بنابراین به دلیل عدم تشخیص قارچ‌های سمی از غیرسمی، مردم از لمس فیزیکی و یا چشیدن آن‌ها بپرهیزند.

باتوجه به آغاز فصل بهار که فصل رویش گیاهان است و بارندگی‌هایی که در کشور رخ می‌دهد، شرایط مساعد برای رویش گونه‌های مختلف گیاهی به‌ویژه قارچ‌ها در مناطق مختلف کشور فراهم می‌شود. به همین دلیل ممکن است قارچ‌های سمی به‌ویژه در فصل بهار و پاییز مورد استفاده خوراکی قرار بگیرند و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شوند.

شناسایی انواع قارچ‌های خوراکی با نوع سمی آن بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو و مزه سخت و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.

مسمومیت قارچی در ایران از سالیان گذشته سابقه‌ دارد. در سال ۸۵ نیز که بارندگی‌های بهاری به‌ویژه در شمال غرب کشور مناسب بود، شرایط برای افزایش مسمومیت و میزان مرگ و میر ناشی از قارچ‌های سمی فراهم شد. در همان سال مرگ و میر و بستری شدن را بر اثر مصرف قارچ‌های سمی تجربه کردیم بنابراین به منظور حفظ سلامتی جسمی و روانی از تماس پوستی و تست چشایی رستنی‌های ناشناخته به طور جدی باید پرهیز شود و نکته مهم این است که با جوشاندن و یا حرارت دادن انواع گونه‌های گیاهی سمی و قارچها، سم و خطر آنها رفع نمی‌شود، به همین دلیل باید در خصوص جمع‌آوری و استفاده از قارچ‌ها و گونه‌های گیاهی دقت و از مصرف قارچ‌های خودرو و گیاهان وحشی ناشناخته اجتناب شود.

بیشتربخوانید:

از برداشت قارچ های سمی و خودرو در طبیعت خودداری کنید

 

 

 

یک دسته از قارچ‌های سمی که مشکلات گوارشی ایجاد می‌کنند، گونه‌هایی مانند قارچ‌های Boletus satanus ,Russula emetic, Lactarius terminosus است که از جمله علائم مصرف این گروه از قارچ‌ها تهوع، استفراغ و اسهال است. گروهی دیگر از انواع قارچ‌های سمی نیز هستند که مشکلات مغزی ایجاد می‌کنند که علایم آن‌ها مسمومیت، سرگیجه هنگام راه رفتن و اختلال در بینایی است.

دسته دیگر این گونه‌ها باعث تجزیه خون می‌شوند و علایم آن‌ها مسمومیت، درد ناحیه بطنی – شکمی و بلافاصله ایجاد حالت یرقان است که نمونه آن قارچ Gyromitra esculenta است. گونه دیگری از این قارچ‌های سمی نیز وجود دارند که محرک مغز هستند و مسمومیت با این قارچ‌ها با علائمی از معده آغاز و به حالت خلسه منتهی می‌شود.

از جمله انواع دیگر قارچ‌های سمی قارچ‌های کالری فرم (Choleriform) هستند که علایم مسمومیت با این گروه از قارچ‌ها عکس‌العمل‌های گوارشی با درد شدید است که به‌سرعت گسترش می‌یابد و موجب کاهش سریع قوا به همراه آسیب به ماهیچه قلب و ایجاد حالت اغماء است که بر اساس میزان مصرف قارچ در ۶۰ درصد موارد منجر به مرگ می‌شود همچنین خوردن میزان کم این گروه قارچ‌ها درکودکان منجر به مرگ می‌شود. گونه‌هایی از Amanita به‌ویژه A.phalloides , A.verna در این گروه هستند.

در پایان تاکید می‌شود به منظور حفظ سلامت جسمی و روانی خود از تماس پوستی و تست چشایی رستنی‌های ناشناخته جداً خودداری کنید تا در سال جاری تلفات جانی ناشی از مصرف گونه‌های سمی و آلوده نداشته باشیم.

بیشتربخوانید:

روش تشخیص قارچ سمی از خوراکی

برچسب ها: مسمومیت غذایی، قارچ، قارچ خوراکی، قارچ سمی تعداد بازديد: 123 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز